Maailmankuva

Category: Politiikka

Maailmankuva
12.10.2017 20:01 ( 1 viikko sitten )

Hallituksen ansiosta opiskelijat velkaantuvat nyt ennätystahtia

Suomen nuoret toivot velkaantuvat ennätystahtia, jotta ”pystymme lopettamaan velaksi elämisen nuorten sukupolvien piikkiin”. Hallituksen voisi tästä ”hyvästä” palkita Hölmölän talouspalkinnolla, Taloussanomien erikoistoimittaja Jan Hurri kirjoittaa.

Maailmankuva
08.10.2017 19:29 ( 2 viikkoa sitten )

Vihapuhe termin käyttöönotto on askel kohti totalitarismia

Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnisti maanantaina ”Sitoudun torjumaan vihapuhetta” -haastekampanjan. Hankkeen internetsivusto valistaa, että ”vaikka jokin loukkaava ilmaisu olisikin laillinen, se ei tarkoita, että se on eettisesti hyväksyttävä.” Vihapuheen käsite on vaarallinen, koska se vie huomion pois itse asiasta – vihan olemassaolosta ja syistä – ja ongelmasta, johon olennaisesti kuuluu vihan torjunta sinänsä. Vihaa esiintyy entistä…

Maailmankuva
04.10.2017 19:17 ( 2 viikkoa sitten )

Britanniassa pian vankilaan ”väärien nettisivujen” selaamisesta

“I want to make sure those who view despicable terrorist content online, including jihadi websites, far-right propaganda and bomb-making instructions, face the full force of the law,” declared British Home Secretary Amber Rudd. “There is currently a gap in the law around material [that] is viewed or streamed from the internet without being permanently downloaded.”

Maailmankuva
25.09.2017 17:46 ( 4 viikkoa sitten )

Kymmenet papit paholaisen työssä

51 suomalaista pappia on lähtenyt kasvokuvillaan galleriaan, jossa he kertovat vihkivänsä avioliittoon kaikki parit vihittävien sukupuolista riippumatta. Homo- ja lesboliittojen vihkiminen on vastoin evankelis-luterilaisen kirkon virallista kantaa, jota kuvakoosteen papit siis julkisesti haastavat. Luopumuspappien viesti seurakuntalaisille on: ”Että hei, kaikki seurakuntalaiset saavat palvelua. Tervetuloa vihille, homot, lesbot ja transihmiset”, sanoo kampanjan puuhapappeihin kuuluva Kotisaari.

Maailmankuva
25.09.2017 10:02 ( 4 viikkoa sitten )

Vanhukset ja vammaiset jääneet ilman taksikyytejä Kokkolan seudulla

Uuden kyytikeskuksen taustoja peitellään. Yhtiön taustat herättävät Keski-Pohjanmaalla epäilyksen keskustalaisten sopupelistä.

Maailmankuva
06.09.2017 12:10 ( 1 kuukausi sitten )

Talvivaara tuhonnut lähijärviä

Talvivaaran kaivoksen päästöt ovat muuttaneet lähialueen järvet kemiallisesti kerrostuneiksi suola-altaiksi, joiden pohja on lähes kokonaan eloton. Järvien tilanne käy ilmi Helsingin yliopiston tekemästä tutkimuksesta. Kaivokselta vuotaneet suolapitoiset vedet ovat kerrostaneet esimerkiksi Kivijärven veden niin, etteivät alusvesi ja päällysvesi enää sekoitu.

Maailmankuva
04.09.2017 19:28 ( 2 kuukautta sitten )

Seikkailijoiden palauttamisen vastustajat ovat vaarallista ääripäätä

Kansanedustaja Wille Rydmanin mielestä kielteisen turvapaikkapäätöksen palauttamisen vastustajat kyseenalaistavat oikeusvaltion. Rydmanin mielestä ”seikkailijoiden” palauttamisen väkivaltaiset vastustajat ”paitsi kyseenalaistavat toiminnallaan suomalaisen oikeusvaltion, myös lisäävät riskiä siihen, että kaduillamme kävelee todella vaarallisia yksilöitä”.

Maailmankuva
31.08.2017 08:16 ( 2 kuukautta sitten )

Hallitus leikkaa lapsilisiä neljään otteeseen

Sipilän hallitus vienee edellisen hallituksen lapsilisäleikkauksen maaliin. Erityisesti pääministeripuolueelta kyseessä on suorastaan historiallinen petos, kun tekemisiä verrataan oppositiopuheisiin.

Maailmankuva
29.08.2017 15:03 ( 2 kuukautta sitten )

Sipilä järjesti kaverilleen poliittisen lahjaviran

Poliittiset virkanimitykset vaalipuheissaan kieltänyt pääministeri Juha Sipilä (kesk) on päättänyt nostaa pitkäaikaisen ystävänsä ja poliittisen tukimiehensä, keskustan europarlamentaarikon Hannu Takkulan eurooppalaiseen huippuvirkaan. Valtioneuvosto päättää torstaina Takkulan nostamisesta Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäseneksi ensi vuoden maaliskuusta alkaen. Koska Takkulalla ei ole menestyksellisen viranhoidon kannalta yleensä edellytettävää kompetenssia eli osaamista, hänelle järjestettiin poliittinen viikunanlehti. Takkula nostettiin viime vuonna Euroopan…

Maailmankuva
26.08.2017 15:15 ( 2 kuukautta sitten )

Terroristit lastemme kanssa kouluissa

Turun puukottaja Abderrahman Mechkah oli käynyt vuoden verran opetuksessa turkulaisessa yläkoulussa. Kyseessä on Puropellon koulu, jossa opetetaan seitsemäs- kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisia oppilaita. Mechkah on valehdellut ikäänsä alaspäin, koska alaikäisellä on parempi mahdollisuus turvapaikkaan. Itseään 17-vuotiaaksi väittänyt oli todellisuudessa yli 20-vuotias. Mechkahin tiedetään myyneen kokaiinia, pahoinpidelleen ja kerskuneen ihmisen tappamisella.

Ilmoitus

Proudly powered by Opracom