Maailmankuva

Verkkolehti

07.05.2017 11:57 ( 12 kuukautta sitten )

Somalit mediassa, kaksoisstandardin maailmanennätyskö?

Monikulttuuri #propaganda #rasismi

Esimerkiksi Maryan Askar vaikuttaa olevan oikein valtamedian lemmikki ja hänestä on tehty paljon ”hyvä ihminen”- juttuja. Sen sijaan, kun Askar vastamielenosoituksessa huusi megafonilla poliisin korvaan ”kytät,siat, natsien kätyrit” ja muidenkin vastamielenosoittajien (joukossa paljon somaleita) aiheuttaessa paljon järjestyshäiriötä media ei uutisoinut näistä mitään. Päinvastoin lehdistä saimme lukea, että mielenosoitus sujui rauhallisesti.

Seuraavassa Itäkeskuksen mielenosoitusessa Maryan Askarilta kuulostava musliminainen tekee rikosilmoituksen pahoipitelystä ja kaikki suurimmat mediat uutisoivat tämän välittömästi. Poliisi alkaa selvittämään asiaa ja kysellä Iltalehden toimittajalta Mari Pudakselta Twitterissä, olisiko youtubessa kuvattu video mahdollisesti sama mistä he uutisoivat? Pudas kuitenkin kieltäytyy katsomasta videota, koska se on otsikoitu sanalla matu. Lopulta kuitenkin selviää, että uutinen pahoipitelystä on perätön ja mediat joutuvat tunnustamaan tämän. Tilannetta kannattaa verrata siihen, kun edellisissä mielensoituksessa somalinainen lyö suomalaisnaista nyrkillä päähän ja ylen toimittaja seisoo metrin päässä, eikä tästä uutisoida mitään! Sen sijaan valtamediassa mielenosoitusta haukutaan rasistiseksi.

Marian Askar on ollut pitämässä maahanmuuttokriittisessa mielenosoituksessa maahanmuuttokriittisen puheen, siitäkin kerrottiin mediassa ”hyvä ihminen” tyyppisesti. Jutun otsikko oli otsikoitu ”Uhmasi törkyhuutoja ja keskisormia – Näin nuori musliminainen puhui Kansalaistorilla”, vaikka videolta kuuluu lähinnä hurrausta. Sen sijaan kun Laura Huhtasaari piti samassa tilaisuudessa aivan yhtä maahanmuuttokriittisen puheen se uutisoitiin ”Laura Huhtasaari ensimmäisenä puhujan kovan oikeistolinja tapahtumassa”. Huomattava on, että tapahtumassa oli muitakin teemoja, kuten EU-kriittisyys, pankkien toiminta ja 90-luvun laman uhrit. Suitsevaisto kritisoi voimakkaasti Huhtasaaren esiintymistä tapahtumassa, sen sijaan en ole kuullut heidän sanovan mitään negatiivista samasta asiasta Maryan Askaria kohtaan.

Maryan Askaria ei ole pitkään aikaan ollut telkkarissa arvostelemassa suomalaisia. Johtuisiko tämä siitä, että hän on saanut niin paljon negatiivista palautetta somessa?
Onko kukaan ikinä kuullut Maryanin tai Husun löytävän mitään huonoja puolia somaleista? Suomalaisia nämä ovat kyllä arvosteleet kyllä mielenmäärin.

Husu esim. väittää, ettei yksikään somali ole laiskuudesta johtuen työttömänä, vaikka melkein jokainen suomalainen tuntee ainakin jonkun kantaväestn edustajan, joka toimii näin.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/175033-useampi-so…

Husu ”tietää”, että somalien huono kohtelu johtuu persuista tai MV-lehdestä.(miksi muuten MV-lehti ei kirjoita mitään negatiivista Makwan Amirkhanista?) Sen sijaan hän väittää, ettei tiedä miksi jotku maahanmuuttajaryhmät ovat yliedustettuina raiskaustilastoissa. Yksikään toimittaja ei kyseenalaista tätä väitettä.
Kun itse kysyn videolla asiaa Husulta, hän silmin nähden hermostuu.
https://www.youtube.com/watch?v=Z98HWA0t_-E&t=36s
Videon jälkeenkin hän käy kuumana. Minä teen kuulemma hänestä pilkkaa ja hän epäilee videon joutuvan MV-lehteen.

MV-lehti todella julkaisi videon. Tälläisillä videoilla ei olisi kysyntää ”valemedioissa” jos toimittajat käsittelisivät vähän kriittisemmin somaleita.

Myös Uusi Suomi sortuu somalien suosimiseen. Tämä Husun järjetön kirjoitus nostettiin toimituksen poimituimpien joukkoon: http://abdirahimhussein.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2…

”Kansanedustaja Juho Eerola lasketteli taas valheitaan eilisessä YLEn keskusteluohjelmassa. Taas kerran Eerola toisti liian usein kuullun valheellisen väittämän siitä, ettivät maahanmuuttajat Suomessa työskentele muualla kuin järjestöissä tai tulkkeina”

Katsoin ton ohjelman Eerola puhui pelkästään turvapaiakanhakijoista somaleista,afgaaneista ja irakilaislaista huonosta työllistymisestä. Husu puhuu kirjoituksessaan kaikkien maahanmuuttajien työllisyydestä. Ei mikään ihme, ettei Husu ole laittanut lähdettä tohon kirjoitukseen. Kirjoituksessa on yle 800 jakoa ja 9 suositusta, tämä kertoo siitä, että Husun vedätys on mennyt läpi aika monelle ”suvaitsevaiselle”.

Videolla Eerola puhuu(kohdasta 13.55)eteenpäin irakilaisten,somaleide ja afgaaneiden huonosta työllistymisestä
https://www.youtube.com/watch?v=uuLTj_JYjiw

Myös Suldaan Said Ahmedia pidetään median lemmikkinä. Hänestä julkaistaan juttuja, missä hän jakaa mielenosoituksessa ruusuja rasisteille. Sen sijaan siitä ei uutisoida mitään, kun hän hilluu mielenosoituksen eturivissä keskisormi pystyssä ja huudattaa ”natsit, natsi” -huutoja (kohdasta 33.20 eteenpäin). Kun Suldaan uhriutuu jostain, se pääsee välittömästi lehtien otsikoihin. Kun hän taas jää kiinni väärän tiedon antamisesta, siitä ei kerrota valtamedioissa mitään.

Somalialaisten liiton varapuheenjohtaja Rage Adbulraham ajaa melkein mielenosoittajien yli autolla ennen Itäkeskuksen mielenosoitusta ja käyttäytyy tapahtuneen jälkeen erittäin ylimielisesti. Media edustajia on paikalla, mutta tästäkään ei uutisoida mitään. Sen sijaan mielenosittajien kerrotaan vastustavan Itäkeskuksen uimahallia, koska siellä käy liikaa maahanmuuttajia. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa, sillä mielenosoittajat kertovat vastustavan joidenkin maahanmuuttaja ryhmien huonoa käytöstä uimahallissa. Hyvä, että tämän(kin) asian nykyisin voi jokainen tarkistaa youtubesta.

Somaleiden kohtelu mediassa on niin räikeän puolueellista, että se alkaa jo oikein naurattamaan. Jos jotkut ihmettelet vaihtoehtomedioiden(esim. MV-lehti) suurta suosiota, se johtuu varmasti siitä(kin), että toimittajat tekevät itsestään naurunalaisia joidenkin silmissä, kertoessaan asioista näin räikeästi omien idelogisten linssiensä läpi.

Kun Mona Walter oli pääpuhujana Vuosaaren maahanmuuttokriittisessä mielenosoituksessa, siitä ei mainittu valtamediassa mitään, vaikka muut puhujat kyllä mainittiin nimeltä: http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000002920302.html

Miksi Mona Walteria ei mainittu sitten puhujien joukossa?

Johtuisiko siitä, että media yrittää leimata usein maahanmuuttokriittiset mielenosoitukset äärioikeistolaisiksi? Eikä se onnistu niin hyvin jos kerrotaan, että joukossa on joku somali, eikä siitäkään onnistu uutisoimaan potisiivisesti.

Kirjoittaja: Sakari Rajamäki US Puheenvuoro

0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by Opracom