Maailmankuva

Verkkolehti

15.04.2017 16:29 ( 1 vuosi sitten )

Daria Aslamova: Raiskattu Ruotsi sairastaa Tukholma-syndroomaa

Monikulttuuri #islam #Ruotsi

Rinkebyn kahvilassa
Daria Aslamova kertoo aina luulleensa, että äkillinen kuolema uhkaisi häntä vain sodassa – jossain Irakissa, Syyriassa tai Afganistanissa sotakirjeenvaihtajana. Miten tämä voisi tapahtua sivistyneessä Euroopassa?

Ruotsalaiset kollegat rukoilivat, että Daria ei menisi illalla Tukholman Rinkebyn alueelle. Daria kohotti ylpeänä kulmakarvojaan. Hän oli kokenut pelon sotakirjeenvaihtajanakin.

Normaalit ruotsalaiset toimittajat kehottivat, että toimittajan pitäisi pyytää tuekseen poliisit, jos lähtee alueelle Tukholmassa. Daria nauroi ja muistutti työskennelleensä arabimellakoissa Pariisissakin.

Niin Daria Aslamova lähti muslimighettoon Tukholman Rinkebyn alueelle. Hän sai turvaksi isokokoisen Johannes-miehen, jolla oli bulldoggin kasvot.

Rinkebyn metroaseman pääoven suulla häntä kohtaa tuli paksu musta Somali Abdullah.

”Näen, että olet toimittaja”, somali puhui ystävällisesti englanniksi.

”Olen kolmekymmentä vuotta asunut ja työskennellyt alueen sairaalassa sairaanhoitajana. Minun lapseni olen siirtänyt tästä kauheasta ghetosta toiselle puolelle kaupunkia. En halua, että heistä kasvaa ganstereita tai huumekauppiaista. Toivon teille hyvää. Kamera syytä piilottaa. Tähän vuorokaudenaikaan kaikki nuoret gansterit ovat vielä unessa. Yleensä he heräävät kolmelta iltapäivällä ja aloittavat valkoisten metsästyksen”.

”Abdullah, missä ovat poliisit? Täällä oli muutama päivä sitten mellakoita”, Daria kysyy yllättyneenä.

”Poliisi ei tänne tule”, Abdullah vastaa välinpitämättömästi: ”He ovat yhtälailla ihmisiä ja he tahtovat elää”.

”Erästä asiaa en ymmärrä: he toki polttavat paikallisia poliisiautoja valtansa symbolina, mutta miksi he sytyttävät ambulanssit ja palokunnan autoja? Miksi he hyökkäävät rakennusalan työntekijöitä vastaan? Miksi joukkoliikenteen kuskeja vastaan?”

”He tahtovat ajaa pois valtion kaikki edustajat. Ja sitten heidän omilla ehdoilla neuvotteluja hoitavat paikalliset imaamit. Mutta se ei ole enää Ruotsin aluetta”.

Daria ehdotti hiljaiselle Johannekselle – turvamiehelleen, että menisivät juomaan kahvilaan ja ystävystyisivät paikallisten kanssa. Ajatus ei miellyttänyt bulldoggi-kasvoista miestä, mutta hän seurasi kärsivällisesti naistoimittajaa.

Turkkilaisessa kahvilassa keskellä päivää oli paikalla mustia somalimiehiä (eikä Rinkebyn aluetta ole turhaan kutsuttu Mogadishuksi, toimittaja huomauttaa kirjoituksessaan). Naisia ei ollut paikalla. Johannes osti kaksi kuppia kahvia tylyltä isännältä ja meni terassille istumaan. Tässä vaiheessa Daria veti videokameran esille ja selostaa videolleen:

”Tämä on rauhallinen kahvila Tukholman muslimighetossa”.

Välittömästi kahvilan paikalliset ihmiset heiluttivat voimakkaasti käsiään protestina:

”Sinulla ei ole oikeutta käyttää kameraa”, huudettiin toimittajalle.

”Pois kamera!”

Daria vastaa nopeasti: ”Otin pois kamerani. Miksi en saa kuvata julkisella paikalla? Tämä on vapaa maa!”

Silloin valtava musta mies seisoi suoraan toimittajan edessä, painoi paksun sormensa toimittajan kasvoille ja huusi: ”Painu vittuun täältä!”

Daria-toimittaja nousi varpailleen ja huusi: ”Mene itse täältä! Tämä ei ole sinun kahvilasi! Ja ota likainen sormesi pois!”

Samalla sekunnilla kolmekymmentä mustaa miestä ympäröi Daria Aslamovan seinää vasten. Daria kertoo haistaneen jo mustan hikisen ihon. Väkijoukon läpi wahhabbi-partainen valkoinen mies selvitti tiensä Darian luo. Tämä kysyi englanniksi:

”Haluatko elää?”

”Haluan. Onko ehdotuksia?”

”Sinä et ymmärrä, mistä he puhuvat keskenään, mutta minä ymmärrän. Ensin sinut raiskataan ja sitten tapetaan”.

”Itse asiassa minähän olen Ruotsissa”.

Muslimimies vastaa: ”Tämä ei ole Ruotsi. Ei ole lehdistövapautta. En halua kuolemaa omalletunnolleni. Olen muslimi. Mene pois. Meiltä on vain kaksi valkoista miestä. Olen ystäväsi. Emme voi selvitä”.

”Minä haluan vain juoda kahvini ja nähdä, miten tämä päättyy. Anna niiden edes yrittää koskea minuun!”

Valkoinen wahhabilainen muslimi kääntyy Johanneksen puoleen:

”Hän on hullu. Hänen paikkansa on sairaalassa. Vie hänet pois täältä!”

”Juuri nyt päätän kahvini”, aloitti Daria puhua. Johannes kääntyi Darian puoleen ja sanoi hammasta purren:

”Minä heitän pian kahvisi naamoillesi, jos et nouse heti ylös”.

Daria nousi hitaasti ja käveli aukion hitaasti.

”Älä juokse. Älä katso taaksesi. Hymyile. Älä koskaan näytä pelkoasi, että heitä pelkäisit”, Daria kertoi Johannekselle. Vasta metrossa hän tunsi vapinaa.

”Uskon, että pääsimme helpolla”, sanoi Johannes hitaasti. ”Viime viikolla samalla alueella ruotsalaisen toimittajan jalat ja kamerat murskattiin. Ja he olivat poliisisaattuessa”.

http://www.kompravda.eu/daily/26660/3681500/

0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by Opracom