Maailmankuva

Verkkolehti

07.08.2017 07:39 ( 10 kuukautta sitten )
#Espanja #vasemmisto

Espanjassa lomaileviin turisteihin kohdistuneet mielenosoitusiskut ovat viime aikoina muuttuneet yhä rajummiksi ja levinneet myös suomalaisten suosimiin kohteisiin. Jo kuukausien ajan jatkuneissa iskujen aallossa ainakin seitsemän barcelonalaishotellin on raportoitu kärsineen vandalismista.

Nuorten vasemmistolainen radikaaliryhmä Arran Països Catalans eli Arran on iskenyt esimerkiksi ravintoloihin, turistien suosimille kaduille, satamiin ja polkupyörävuokraamoihin. Viime viikon torstaina ryhmä hyökkäsi Barcelonassa nähtävyyksiä kiertävän turistibussin kimppuun, puhkoivat sen renkaat ja maalasivat sen keulaan tekstin ”turismi tappaa naapuruston.”

Heinäkuun lopulla ryhmä iski Palma de Mallorcalla ravintolaan viskoen raketteja ja konfetteja illallisella olleiden turistien päälle. Ravintola joutui tarjoamaan asiakkailleen uudet ateriat korvauksetta. Turismista elinkeinonsa saavat yrittäjät kärsivät iskuista.

”Turistit, menkää kotiin” – Poliisit voimattomia radikaalinuorten turisminvastaisissa iskuissa ympäri Espanjaa

Turistit pelkäsivät terrori-iskua vasemmistolaisen nuorisojärjestön hyökättyä linja-auton kimppuun Barcelonassa. Liike on leviämässä Kataloniasta Baskimaahan pohjoiseen.
0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by Opracom