Maailmankuva

Verkkolehti

17.07.2017 07:56 ( 10 kuukautta sitten )

Elämäntapamuutosekspertti Tomi Kokko:

– Mietitäänpä asiaa. Neuvolat, päiväkodit, koulut, armeija… mitä työnnetään kurkusta alas ruokajuomana? Maitoa, maitoa ja vielä lisää maitoa. Siinä vaiheessa, kun tulemme noin 18 vuoden ikäisinä putkesta ulos, meille on hyvin tiukasti istutettu selkärankaan, että maito on terveellistä. Tämän lisäksi koulujen ja jopa urheiluopistojen seinällä kiiltävät mainokset maidon terveellisyydestä eikä kukaan osaa missään välissä kyseenalaistaa tätä. Tai edes miettiä, että hei, ehkä se maito ei sovi ihan kaikille?

– Olisiko mahdollista, että jotkut nuoret, etenkin urheilijat, voisivat hyötyä maidottomasta ruokavaliosta? Itse treenatessani judoa täysillä olisin ollut erittäin kiitollinen, jos joku olisi ehdottanut kokeilemaan maidotonta ruokavaliota. Uskon, että silloiset terveyshaasteeni etenkin poskionteloiden kanssa olisivat varmasti saaneet ainakin helpotusta, hän sanoo.

Kokon mukaan maidon poisjättäminen ruokavaliosta aiheuttaa monia muutoksia kropassa.

–Suoliston kunto paranee, ilmavaivat ja turvotus lakkaavat, limaneritys katoaa, mahdolliset allergiaoireet katoavat jopa täysin, ihon kunto paranee, hän kertoo.

Tomi Kokko lataa: "Suomalaiset on aivopesty juomaan maitoa"

Olemme lapsesta saakka oppineet, että maito on terveellistä. Maito on kuulunut suomalaiseen ruokakulttuuriin eikä sen terveellisyyttä ole suuresti kyseenalaistettu.  
0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by Opracom