Maailmankuva

Maailmankuva
18.12.2013 18:02 ( 4 vuotta sitten )

Sitran ilmastoraportti on mielikuvituksen tuotetta

Ilmastonmuutos #ilmastonmuutos #propaganda

Sitran ilmastoraportti, nimeltään ”Miten Suomi selviää yli 4 astetta lämpimämmässä maailmassa?”, on puhtaasti mielikuvituksen tuotetta. Näin sanoo Ilmastofoorumi r.y:n puheenjohtaja Pasi J. Matilainen TS:n haastattelussa.

Kyseinen asia selviää tietenkin jo raportin johdannosta, jossa sanotaan

Tämä selvitys esittää yhden mahdollisen tulevaisuudenkuvan maailmasta, jossa lämmennyt ilmasto ja rajut sääilmiöt aiheuttavat suuria mullistuksia ihmisten arjessa.

Asia kuitenkin otsikoitiin mm. iltapäivälehdissä varsinaisena tuomiopäivän ennusteena, jollaisena sen luultavasti oli tarkoituskin upota kansan mieleen.

Itse ilmastoraportti ei siis perustu faktoihin vaan sijoittuu ”voi olla tai sitten ei” tarinoihin, johon on kuitenkin saatu menemään 20000 euroa veronmaksajien rahaa. Sitra on tunnettu myös Himasen rahoittajana, mm. Kestävän kasvun mallista, jonka arvioon voit tutustua Pertti Haaparannan analyysissä. Eli voisiko sanoa – Sitra ostaa propagandaa valtion piikkiin.

Jos tuntuu siltä että ”ei koske minua” tai ”mitä väliä”, niin kannattaa kuitenkin pysähtyä hetkeksi miettimään asiaa. Ilmastonmuutosuskonto on vaarallista, monellakin tavalla:

Muotiin tulleet vähän kuluttavat, mutta tehokkaat pienet bensiinimoottorit ovat tuoreen tutkimuksen mukaan todellisia myrkkypommeja. Niiden hiukkaspäästöt altistavat etenkin syövälle.

Eli nämä hullut myrkyttävät ympäristön, tekevät sen sinun rahoillasi ja saavat sinut uskomaan että se on hyväksi sinulle. Lisäksi juuri päätettiin että 20% EU:n budjetista ohjataan ”taisteluun ilmastonmuutosta vastaan”. Se tarkoittaa 180 miljardia tulevan kuuden vuoden aikana. Arvaa kuka maksaa?

Joko alkaa kiinnostamaan?

0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ilmoitus

Proudly powered by Opracom