Maailmankuva

Verkkolehti

17.07.2017 07:58 ( 10 kuukautta sitten )
#propaganda

Toimittaja ja The Hill -uutissivuston mielipidekirjoittaja Rachel Alexander kertoi tiistaina, että uutistoimisto AP yrittää pyyhkiä ”konservatiiviset sanat” pois ja kannustaa toimittajia käyttämään uutisissa liberaalien käyttämää kieltä. Yhdysvaltalaisen uutistoimisto Associated Pressin (AP) julkaisema toimittajille tarkoitettu ohjekirja suosittelee välttämään tiettyjä ilmaisuja ja käyttämään niiden sijaan kiertoilmaisuja.

AP:n journalistisen ohjekirjan mukaan ”terroristin” ja ”islamistin” sijasta tulisi käyttää ilmaisuja kuten ”yksinäinen susi” tai ”hyökkääjä”. ”Siirtolaisen” ja ”pakolaisen” sijasta tulisi kirjoittaa ”henkilöstä, joka kamppailee päästäkseen Eurooppaan”. Ilmaisut kuten ”laiton maahanmuuttaja” tai ”ilman henkilöpapereita saapunut” ovat myöskin vältettävien listalla.

Toimittajien ohjekirja suosittelee välttämään islamismiin ja maahanmuuttoon liittyviä sanoja

Uutistoimisto AP:n julkaisema ohjekirja suosittelee toimittajia välttämään sanoja kuten ”islamisti”, ”siirtolainen” ja ”pakolainen”. Näiden sijaan tulisi käyttää kiertoilmaisuja. Toimittaja ja The Hill -uutissivuston mielipidekirjoittaja Rachel Alexander kertoi tiistaina, että uutistoimisto AP yrittää pyyhkiä ”konservatiiviset sanat” pois ja kannustaa toimittajia käyttämään uutisissa liberaalien käyttämää kieltä. Yhdysvaltalaisen uutistoimisto Associated Pressin (AP) julkaisema toimittajille tarkoitettu ohjekirja suosittelee välttämään tiettyjä …
0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by Opracom