web site hit counter Hou van mij: bijna alle gedichten en veel beelden 1984 - 2009 - Ebooks PDF Online
Hot Best Seller

Hou van mij: bijna alle gedichten en veel beelden 1984 - 2009

Availability: Ready to download

Verzameling van vrijwel alle gedichten uit de afgelopen vijfentwintig jaar. Met tekeningen en kunstwerken van de auteur in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 9 t/m 15 jaar.


Compare

Verzameling van vrijwel alle gedichten uit de afgelopen vijfentwintig jaar. Met tekeningen en kunstwerken van de auteur in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 9 t/m 15 jaar.

30 review for Hou van mij: bijna alle gedichten en veel beelden 1984 - 2009

 1. 4 out of 5

  Glenn Wesseling

  Dit boek doet mij erg denken aan van die animatie filmpjes bij Sesamstraat. Waar de verteller sprak in een dichtende toon en er elke keer een plaatje voorbij kwam. Een mooie dichtbundel met niet echt een lopende verhaal lijn wel een thema. Je kunt eigenlijk overal beginnen. Er word vooral gesproken over de naarste gebeurtenis in het leven, de dood. Beetje treurig maar wel op een mooie manier geschreven. Erg knapt! Echter als ik te veel over het zelfde onderwerp/thema lees dan trekt dat me aandac Dit boek doet mij erg denken aan van die animatie filmpjes bij Sesamstraat. Waar de verteller sprak in een dichtende toon en er elke keer een plaatje voorbij kwam. Een mooie dichtbundel met niet echt een lopende verhaal lijn wel een thema. Je kunt eigenlijk overal beginnen. Er word vooral gesproken over de naarste gebeurtenis in het leven, de dood. Beetje treurig maar wel op een mooie manier geschreven. Erg knapt! Echter als ik te veel over het zelfde onderwerp/thema lees dan trekt dat me aandacht een beetje weg. Ik hou er denk ik toch meer van om gedichten te horen op tv bij Sesamstraat dan ze zelf te lezen, ik kan de toon niet zetten of spreken, maar vindt het prachtig om te horen. Ik zou hem ook niet zo snel afraden bij kinderen. Dit omdat kinderen toch wel vaak gedichten leuk vinden.

 2. 4 out of 5

  Stan Kraehe

  Over het algemeen hou ik niet ongelofelijk veel van poëzie. Het spreekt mij niet aan, omdat er vaak geen groot verhaal achter zit. Het is een korte uiting van emoties, wat ik wel mooi vind, maar mij niet echt voor een lange tijd aan het lezen kan houden. De gedichten in het boek zijn vaak wel mooi om te lezen, maar niet in 1 keer. Je moet de tijd nemen om gedichten te lezen, want anders kan je de emotionele waarde ervan niet goed begrijpen. Een aanrader voor mensen die houden van poëzie. Houd je Over het algemeen hou ik niet ongelofelijk veel van poëzie. Het spreekt mij niet aan, omdat er vaak geen groot verhaal achter zit. Het is een korte uiting van emoties, wat ik wel mooi vind, maar mij niet echt voor een lange tijd aan het lezen kan houden. De gedichten in het boek zijn vaak wel mooi om te lezen, maar niet in 1 keer. Je moet de tijd nemen om gedichten te lezen, want anders kan je de emotionele waarde ervan niet goed begrijpen. Een aanrader voor mensen die houden van poëzie. Houd je hier niet van, is dit niet iets voor jou.

 3. 4 out of 5

  Joy Slot

  Ik hou zelf eigenlijk helemaal niet van dichten. Maar Ted van Lieshout is een persoon die niet veel moeilijke woorden gebruikt waardoor het voor mijn interessanter wordt om te lezen. Meestal moet ik goed nadenken over gedichten omdat ik het door de moeilijke woorden vaan niet snap. Zijn gedichten gaan over veel verschillende onderwerpen : dood , seksualiteit , relaties , ouders en kind en Eenzaamheid. Ik kon dit boek niet in een keer uitlezen omdat het veel gedichten bevat. Maar af en toe doorbl Ik hou zelf eigenlijk helemaal niet van dichten. Maar Ted van Lieshout is een persoon die niet veel moeilijke woorden gebruikt waardoor het voor mijn interessanter wordt om te lezen. Meestal moet ik goed nadenken over gedichten omdat ik het door de moeilijke woorden vaan niet snap. Zijn gedichten gaan over veel verschillende onderwerpen : dood , seksualiteit , relaties , ouders en kind en Eenzaamheid. Ik kon dit boek niet in een keer uitlezen omdat het veel gedichten bevat. Maar af en toe doorbladeren is wel heel erg interessant. In dit boek zijn niet alleen gedichten te vinden maar ook veel mooie afbeeldingen en kunst. Voor iemand die van gedichten houdt is dit zeker een aanrader. Zijn gedichten zijn heel mooi.

 4. 4 out of 5

  Mirte Morgen

  Het boek hou van mij is een gedichtenbundel met illustraties voor kinderen. De meeste gedichten zijn geschreven vanuit het standpunt van het kind, wat het voor kinderen erg leuk maakt om te lezen. Omdat de plaatjes ook aansluiten op de gedichten is het ook interessanter voor kinderen om te fantaseren over de gedichten en te motiveren tot zelf dichten. Ik heb genoten van de gedichten en denk ook dat ik het boek in de toekomst nog wel ga gebruiken in de praktijk omdat veel van de gedichten aanslui Het boek hou van mij is een gedichtenbundel met illustraties voor kinderen. De meeste gedichten zijn geschreven vanuit het standpunt van het kind, wat het voor kinderen erg leuk maakt om te lezen. Omdat de plaatjes ook aansluiten op de gedichten is het ook interessanter voor kinderen om te fantaseren over de gedichten en te motiveren tot zelf dichten. Ik heb genoten van de gedichten en denk ook dat ik het boek in de toekomst nog wel ga gebruiken in de praktijk omdat veel van de gedichten aansluiten op het leven en je in meerdere situaties de gedichten kunt gebruiken.

 5. 4 out of 5

  Irina

  Dit boek had mijn tante toevallig in de kast staan, en gezien hij op mijn lijstje stond besloot ik deze te gaan lezen. Ik heb vroeger veel gedichten geschreven dus ik was ontzettend benieuwd naar wat dit boek te brengen had. Toen ik begon met lezen vond ik het een super leuk boek/ dichtbundel met mooie gedichten (wat er zo mooi aan was, daar kon ik mijn vinger niet zo goed op leggen, maar het heeft iets), maar naar mate je verder leest begint het toch een beetje saai te worden. Er zit wel een ov Dit boek had mijn tante toevallig in de kast staan, en gezien hij op mijn lijstje stond besloot ik deze te gaan lezen. Ik heb vroeger veel gedichten geschreven dus ik was ontzettend benieuwd naar wat dit boek te brengen had. Toen ik begon met lezen vond ik het een super leuk boek/ dichtbundel met mooie gedichten (wat er zo mooi aan was, daar kon ik mijn vinger niet zo goed op leggen, maar het heeft iets), maar naar mate je verder leest begint het toch een beetje saai te worden. Er zit wel een overlappend thema aan vast, maar het is niet echt één verhaal. En ik merk dat daar toch mijn voorkeur naar uit gaat. Iets met een opbouwende spanning en echt een verhaallijn. Gedichten vind ik dus toch niet zo boeiend als dat ik dat vroeger vond.

 6. 5 out of 5

  Naomi Banen

  Hou van mij. Wat een ontzettend mooie bundel. Persoonlijk heb ik meestal weinig geduld voor het lezen van gedichten, maar deze bundel is zo mooi en uniek in elkaar gezet, dat iedere bladzijde een feestje is. Bij ieder gedicht een passende illustratie en verbeelding van het verhaal achter de gedichten. Wel kon ik merken dat sommige gedichten uit 1980 kwamen, door het gebruik van taal en wat ouderwetse woorden. Het hele verloop van 1984-2009 vond ik een mooie opbouw voor deze bundel. Het is een dik Hou van mij. Wat een ontzettend mooie bundel. Persoonlijk heb ik meestal weinig geduld voor het lezen van gedichten, maar deze bundel is zo mooi en uniek in elkaar gezet, dat iedere bladzijde een feestje is. Bij ieder gedicht een passende illustratie en verbeelding van het verhaal achter de gedichten. Wel kon ik merken dat sommige gedichten uit 1980 kwamen, door het gebruik van taal en wat ouderwetse woorden. Het hele verloop van 1984-2009 vond ik een mooie opbouw voor deze bundel. Het is een dik boekwerk, maar zeker de moeite waard om op zijn tijd eens door te bladeren om verrijkt en verwonderd het boek weer dicht te doen.

 7. 5 out of 5

  Dilanakolkman

  Ik vond de gedichten in dit boek vaak wat lastig te begrijpen. Ik had dit boek nier aangeraden aan een twaalf jarige, waarvoor hij wel staat aangeschreven. De plaatjesgedichten vond ik nog het lastigst, omdat je niet door een idee of gedachte wordt geleid. Het is een goed boek voor iemand die van gedichten houdt, of voor iemand die een gedichten presentatie moet houden

 8. 4 out of 5

  Jaron Lammertink

  Het boek zelf ziet er erg mooi uit. Een mooie kaft, mooie illustraties en mooie opmaak. De gedichten zelf vind ik vreselijk. Dit zijn niet mijn soort gedichten om te lezen. De meeste gedichten gaan over nare onderwerpen zoals de dood. Bij veel gedichten moest ik heel goed nadenken om het te begrijpen. Ik vraag mij af waarom dit boek de zilveren Griffel heeft gewonnen omdat ik het eerste gedicht al lastig vind te begrijpen. Door de titel verwachtte ik dat het boek zou bestaan uit vrolijke luchtig Het boek zelf ziet er erg mooi uit. Een mooie kaft, mooie illustraties en mooie opmaak. De gedichten zelf vind ik vreselijk. Dit zijn niet mijn soort gedichten om te lezen. De meeste gedichten gaan over nare onderwerpen zoals de dood. Bij veel gedichten moest ik heel goed nadenken om het te begrijpen. Ik vraag mij af waarom dit boek de zilveren Griffel heeft gewonnen omdat ik het eerste gedicht al lastig vind te begrijpen. Door de titel verwachtte ik dat het boek zou bestaan uit vrolijke luchtige gedichten. Helaas viel dat erg tegen. De gedichten zelf vond ik vaak meer lijken op kleine verhaaltjes dan een gedicht. Dit boek raad ik aan aan mensen die heel erg van diepgaande droevige gedichten houden.

 9. 5 out of 5

  Tamara

  Normaal gesproken lees ik geen gedichtenbundels, ik vind ze nogal nutteloos, maar Hou van mij van Ted van Lieshout vind ik verfrissend. De gedichten zijn makkelijk geschreven en je hoeft niet diep te graven om de boodschap van de schrijver te begrijpen. De bundel is een gedichtenboek voor kinderen en dat is te lezen. De gedichten hebben bekende onderwerpen in herkenbare situaties, zoals de dood van een familielid, opgroeien en liefde. Ook ik herken veel van deze gedichten in mijn eigen lezen. Ee Normaal gesproken lees ik geen gedichtenbundels, ik vind ze nogal nutteloos, maar Hou van mij van Ted van Lieshout vind ik verfrissend. De gedichten zijn makkelijk geschreven en je hoeft niet diep te graven om de boodschap van de schrijver te begrijpen. De bundel is een gedichtenboek voor kinderen en dat is te lezen. De gedichten hebben bekende onderwerpen in herkenbare situaties, zoals de dood van een familielid, opgroeien en liefde. Ook ik herken veel van deze gedichten in mijn eigen lezen. Een voorbeeld hiervan is het gedicht Twee vriendinnen op bladzijde 140. In het gedicht wordt de vriendschap tussen twee vriendinnen "uitgelegd". Het is treffend gedaan en weerspiegeld precies de vriendschap tussen mij en een goede vriendin. Door de bundel heen zijn er veel tekeningen te zien. Deze fungeren zowel als opvulling en versiering, als dat ze de gedichten illustreren. Toen ik ze bekeek vroeg ik me af of ze door een professionele illustrator getekend waren, of dat de schrijver aan een aantal kinderen had gevraagd om tekeningen bij zijn gedichten te maken. De tekenstijl lijkt erg op hoe ik op de basisschool tekende. Er zijn twee gedichten die in mijn hoofd zijn blijven zitten, dat zijn "Boekje open" op bladzijde 7 en "Het woordje kunst" op bladzijde 143. Ik weet niet precies waarom deze mij zo aanspreken. "Boekje open" gaat over eigen identiteit en "Het woordje kunst" gaat over wat kunst over de jaren voor de schrijver ging betekenen. Boekje open Hoe ga ik open als een boek? Ik wil mezelf eens lezen, bladeren en kijken hoeveel pagina's ik tel. Of ik een sprookje ben of meer een studieboek. Zou ik mij kopen? Lenen bij de bieb? Alleen stiekem lezen hoe ik afloop en zachtjes terugzetten in de kast? Het woordje kunst Eerst dacht ik bij het woordje kunst alleen aan schilderijen, die stilletjes gevangen zijn in lijsten aan de wand. Ik vond dat zielig en ik wou een schilderij bevrij'en, maar ach, ik mocht ze zelfs niet eens beroeren met mij hand. Toen dacht ik bij het woordje kunst ook eens aan beeldhouwwerken, die doodstil staan gevangen op een sokkel in de grond. Ik heb een beeld gestreeld, maar of een steen een aai kan merken? Ik weet niet eens of 't standbeeld zélf wel wist dat het bestond! Nu denk ik bij het woordje kunst aan thuis en aan verhalen, die opgesloten liggen in een dichtgeslagen boek. Ik kan er met mijn vingers en mijn ogen in verdwalen en vind er soms een streling in als ik een streling zoek.

 10. 4 out of 5

  Carina de Paauw

  Wat een indrukwekkend boek! Dit is de eerste keer dat ik een gedichtenbundel lees. De pabo jeugdliteratuurlijst heeft mij aangemoedigd om uit mijn comfort zone te gaan. Ik heb dit boek niet om een specifieke reden gekozen, behalve dat het de enige nog was in de bibliotheek. En, ik ben blij verrast! De dikte van de bundel schrok mij bijna af (296 pag!), maar bij het doorbladeren zag ik veel mooie, kleurrijke platen en verschillende lettertypes en lettergroottes. Het oogt als een speels geheel. Het b Wat een indrukwekkend boek! Dit is de eerste keer dat ik een gedichtenbundel lees. De pabo jeugdliteratuurlijst heeft mij aangemoedigd om uit mijn comfort zone te gaan. Ik heb dit boek niet om een specifieke reden gekozen, behalve dat het de enige nog was in de bibliotheek. En, ik ben blij verrast! De dikte van de bundel schrok mij bijna af (296 pag!), maar bij het doorbladeren zag ik veel mooie, kleurrijke platen en verschillende lettertypes en lettergroottes. Het oogt als een speels geheel. Het boek is in verschillende thema's opgebouwd, waarvan het eerste thema mij tot tranen toe raakte. Het gaat over de dood en over mensen missen. Nu heb ik niet recent iemand verloren, maar het gevoel hier bij de herkenbaar en werd zo mooi in woorden omschreven dat het leek alsof het over mij ging. Het is mij niet vaak (misschien wel nooit) overkomen dat een boek of een tekst dit bij mij teweeg bracht. Maar, behalve verdrietige teksten staan er ook grappig en hilarische stukken in en andere herkenbare situaties. Ik denk voor ieder wat wils. Bijzonder vond ik ook de platen met kleuren en symbolen die de opbouw van een gedicht symboliseren. Samen met mijn dochter van 9 speurde ik het boek door op zoek naar verschillende soorten structuren. De een deed het gedicht makkelijker lezen en bij andere kwamen we erachter dat het gedicht er niet leesbaarder op werd. Zo hebben wij zeker anderhalf uur op bed het boek doorgenomen met een lach en een traan. Ik denk dat het boek goed gebruikt kan worden in een klas in de bovenbouw als lesmateriaal. Wel staan er soms seksueel getinte plaatjes/woorden. Dit hoeft op zich natuurlijk geen probleem te zijn, maar dit verwacht men wellicht niet in een gedichtenbundel voor kinderen.

 11. 4 out of 5

  Evelien

  Als aller eerste trok de titel van het boek mij aan. Ik ben namelijk een eeuwige sucker voor romantiek. Nooit heb ik van deze man gehoord, maar toen ik even ging doorzoeken kwam ik er achter dat dit een bundel is van allemaal oud werk van hem. Voor iedereen staat er wat in, ik vind dan ook niet dat dit een kinderbundel is, het is tijdloos. Er staan veel lichte stukjes in, veel die een lach op je gezicht toveren. Maar ook stukjes met een serieuze toon of waarbij je een brok in je keel krijgt. Maar Als aller eerste trok de titel van het boek mij aan. Ik ben namelijk een eeuwige sucker voor romantiek. Nooit heb ik van deze man gehoord, maar toen ik even ging doorzoeken kwam ik er achter dat dit een bundel is van allemaal oud werk van hem. Voor iedereen staat er wat in, ik vind dan ook niet dat dit een kinderbundel is, het is tijdloos. Er staan veel lichte stukjes in, veel die een lach op je gezicht toveren. Maar ook stukjes met een serieuze toon of waarbij je een brok in je keel krijgt. Maar er staan ook gedichten in waar je even bij moet stil staan, waar je over na moet denken. Er komt een groot assortiment aan thema's aan bod (daardoor spreekt dit, lijkt mij, heel veel mensen aan) zoals de dood, ouders, voedsel of de seizoenen. Het is prachtig om voor het slapengaan een gedicht of twee te lezen. Ik ben mooi. Iedereen ziet het. Ik ben zo mooi. Lief en goed ook. Heel soms durft iemand bijna te zeggen dat ik mooi ben. En dat is ook zo. Ik ben zo mooi dat ik het misschien gewoon ben gaan vinden, en het vergat. Daarom zeg ik het nog maar eens hardop: ik ben mooi. En dat is ook zo Dit vind ik een heel mooi gedicht voor tegenwoordig. Meisjes (en jongens) worden continu door iedereen naar beneden gehaald en je mag niets goed van jezelf vinden. Als je dat namelijk doet ben je verwaand en narcistisch en heb je kapsones. Terwijl een mens zoveel mooier wordt van een beetje zelfliefde. En zo is dit maar één van de vele mooie stukjes.

 12. 4 out of 5

  Natasha Schraven

  De schrijfstijl gedichten spreekt mij persoonlijk niet heel erg aan. In dit boek kun je ook aan het einde beginnen met lezen, want het heeft geen grote verhaallijn. Ieder gedicht staat op zichzelf. De onderwerpen zijn voornamelijk het onderwerp dood, eenzaamheid en de relatie tussen kind en ouder. Het zijn geen onderwerpen die ik zelf uit zou kiezen als ik iets moet lezen, maar toch zocht ik de uitdaging. Gelukkig worden er geen moeilijke woorden gebruikt in de gedichten, waardoor je ze snel lee De schrijfstijl gedichten spreekt mij persoonlijk niet heel erg aan. In dit boek kun je ook aan het einde beginnen met lezen, want het heeft geen grote verhaallijn. Ieder gedicht staat op zichzelf. De onderwerpen zijn voornamelijk het onderwerp dood, eenzaamheid en de relatie tussen kind en ouder. Het zijn geen onderwerpen die ik zelf uit zou kiezen als ik iets moet lezen, maar toch zocht ik de uitdaging. Gelukkig worden er geen moeilijke woorden gebruikt in de gedichten, waardoor je ze snel leest. Toch is het niet gemakkelijk om ze te lezen, maar dit is meestal zo bij gedichten. Je moet echt je focus erbij hebben zodra je een gedicht wilt gaan lezen uit het boek. De schrijven Ted van Lieshout heeft zijn gedichten zo geschreven, dat je echt moet nadenken wat hij eigenlijk wilt vertellen. Hierdoor ontstaat wel een kleine ruimte voor eigen fantasie. Een bijzonder puntje van het boek is het formaat. Het boek is redelijk groot, waardoor de tekeningen, ook gemaakt door Ted, extra duidelijk worden.

 13. 4 out of 5

  Juffrouw Robin

  Ik vond dit boek echt verschrikkelijk om door te komen. Het is het verzamelde dicht werk van de schrijver. Er zitten een paar gedichten tussen die ik grappig of mooi vind, maar over het algemeen vind ik het te ingewikkeld geschreven. Het verbaasd me ook niet dat de schrijver aangeeft dat hij aanvankelijk dacht dat gedichten beter waren als ze zo moeilijk mogelijk geschreven waren. Dat merk je in zijn gedichten. Zijn latere werk vind ik beter te begrijpen en dan ook wat leuker. Hij maakt gebruik v Ik vond dit boek echt verschrikkelijk om door te komen. Het is het verzamelde dicht werk van de schrijver. Er zitten een paar gedichten tussen die ik grappig of mooi vind, maar over het algemeen vind ik het te ingewikkeld geschreven. Het verbaasd me ook niet dat de schrijver aangeeft dat hij aanvankelijk dacht dat gedichten beter waren als ze zo moeilijk mogelijk geschreven waren. Dat merk je in zijn gedichten. Zijn latere werk vind ik beter te begrijpen en dan ook wat leuker. Hij maakt gebruik van een schrijfstijl die ik niet prettig vind: het afbreken van de zin op een plek die voor mij niet logisch is. Ik vind het dan niet prettig lezen en dat draagt niet bij aan mijn positieve gevoel over dit boek. Al met al zal ik dit boek niet aanraden aan anderen en zeker niet aan kinderen, maar iedereen moet vooral zelf kijken wat ze vinden, want had het er met mijn moeder over en zij heeft het boek ingekeken en vond het direct leuk!

 14. 4 out of 5

  Stefan de Groot

  Boekje open "Hoe ga ik open als een boek? Ik wil mezelf eens lezen, bladeren en kijken hoeveel pagina's ik tel. Of ik een sprookje ben of meer een studieboek. Zou ik mij kopen? Lenen bij de bieb? Alleen stiekem lezen hoe ik afloop en zachtjes terugzetten in de kast?" Vooraf wist ik van mezelf dat ik weinig gevoel bij gedichten had. Daarom probeerde ik een andere insteek te maken bij het lezen van deze dichtboek. Wat betekent dit verhaal voor mij? Welke gevoelens koppel ik hieraan? Welke herinneringen Boekje open "Hoe ga ik open als een boek? Ik wil mezelf eens lezen, bladeren en kijken hoeveel pagina's ik tel. Of ik een sprookje ben of meer een studieboek. Zou ik mij kopen? Lenen bij de bieb? Alleen stiekem lezen hoe ik afloop en zachtjes terugzetten in de kast?" Vooraf wist ik van mezelf dat ik weinig gevoel bij gedichten had. Daarom probeerde ik een andere insteek te maken bij het lezen van deze dichtboek. Wat betekent dit verhaal voor mij? Welke gevoelens koppel ik hieraan? Welke herinneringen komen naar boven? Hierdoor maakte ik het lezen van dit boek voor mezelf een stuk leuker. Het is verrassend hoeveel verstopte gevoelens en herinneringen je kan terugvinden door simpele versjes. Dit boek staat vol met mooie gedichten die je tot nadenken kunnen zetten. Doordat er geen grote verhaallijn inzit spreekt dit boek mij minder aan. Daarom geef ik dit boek twee sterren.

 15. 5 out of 5

  Joëlle Kuik

  Het is een aardig dik boek. De thema’s in het boek zijn wel pittige onderwerpen, zo zijn er veel gedichten over de dood. En heb je onderwerpen als: wie ben ik? Waar hoor ik bij? Ben ik wel blij met wie ik ben? Je hebt bijvoorbeeld een gedicht: Mis Mij. Er staat een zin in: ‘’geen antwoord heb ik op wat je voor me voelt’’. Een heel zielig gedicht over iemand die denkt dat niemand hem/haar zal missen. Of het gedicht: eerste keer. Waarin een zin staat: ‘’ik sta versteld: ik had nog plaats, ene leeg Het is een aardig dik boek. De thema’s in het boek zijn wel pittige onderwerpen, zo zijn er veel gedichten over de dood. En heb je onderwerpen als: wie ben ik? Waar hoor ik bij? Ben ik wel blij met wie ik ben? Je hebt bijvoorbeeld een gedicht: Mis Mij. Er staat een zin in: ‘’geen antwoord heb ik op wat je voor me voelt’’. Een heel zielig gedicht over iemand die denkt dat niemand hem/haar zal missen. Of het gedicht: eerste keer. Waarin een zin staat: ‘’ik sta versteld: ik had nog plaats, ene leegte die nu blijft. Liefde is verleden tijd voor lief.’’ Een heel mooi gedicht maar wel zielig. En zo omschrijf ik deze gedichtenbundel. Verdrietig maar wel mooi, het zet je aan het denken. Maar om voor te lezen in de klas: nee. Dus voor mezelf geef ik het 5 sterren, maar als kindergedichtenbundel een 2.

 16. 4 out of 5

  Ellen

  Het is een prachtige gedichtenbundel. Mooie vormgeving, prachtige foto’s en illustraties. De pagina’s in het boek zijn op een speelse manier ingedeeld, het nodigt uit om te lezen. Ik ben best een liefhebber van poëzie. Er wordt met taal gespeeld en het zet vaak aan tot denken. Ook in de klas kan het een mooie manier zijn om kinderen aan het denken te zetten en in gesprek te gaan over diverse onderwerpen. De meeste gedichten in deze bundel zijn geschreven vanuit het standpunt van een kind en dus Het is een prachtige gedichtenbundel. Mooie vormgeving, prachtige foto’s en illustraties. De pagina’s in het boek zijn op een speelse manier ingedeeld, het nodigt uit om te lezen. Ik ben best een liefhebber van poëzie. Er wordt met taal gespeeld en het zet vaak aan tot denken. Ook in de klas kan het een mooie manier zijn om kinderen aan het denken te zetten en in gesprek te gaan over diverse onderwerpen. De meeste gedichten in deze bundel zijn geschreven vanuit het standpunt van een kind en dus ook bedoeld voor kinderen. Dat is in de tekst zeker terug te zien, maar de illustraties vind ik niet altijd even geschikt voor kinderen. Dat neemt niet weg dat het een mooie bundel is.

 17. 4 out of 5

  Josine Bergman

  Ik vind het zelf erg leuk om af en toe gedichten te lezen. Vooral als ze makkelijk te begrijpen zijn. Het is een tijdloos gedichtenbundel. Niet alleen voor kinderen geschikt, maar ook zeker voor volwassenen. Er zijn een aantal gedichten die mij echt wel ontroerden, vooral omdat ik wel een aantal mensen die me dichtbij staan heb verloren. Het is leuk boek om in de klas voor te lezen aan de klas. Doordat er geen verhaallijn in zit kun je heel makkelijk af en toe een gedicht eruit pakken en besprek Ik vind het zelf erg leuk om af en toe gedichten te lezen. Vooral als ze makkelijk te begrijpen zijn. Het is een tijdloos gedichtenbundel. Niet alleen voor kinderen geschikt, maar ook zeker voor volwassenen. Er zijn een aantal gedichten die mij echt wel ontroerden, vooral omdat ik wel een aantal mensen die me dichtbij staan heb verloren. Het is leuk boek om in de klas voor te lezen aan de klas. Doordat er geen verhaallijn in zit kun je heel makkelijk af en toe een gedicht eruit pakken en bespreken. Door de variatie aan gedichten is er keus genoeg!

 18. 4 out of 5

  Joyce Van

  Ik ben een ongelofelijke fan van gedichten en dit boek bevat hele mooie gedichten die indruk op mij hebben gemaakt. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van dit boek gehoord maar ik heb er el veel gedichten uit gelezen. Wel vraag ik me af of kinderen alle gedichten zullen begrijpen want zelfs ik had moeite met sommige gedichten maar dit kan natuurlijk ook een uitdaging zijn voor kinderen. Leuk inspirerend boek!

 19. 5 out of 5

  Sanya

  In het boek staan gedichten die gaan over verschillende onderwerpen. Het zijn bijna alle gedichten die Ted van Lieshout heeft geschreven. De illustraties en kleuren geven het boek een leuke uitstraling. Het is een dik boek, dus het is leuk om een paar gedichten per dag te lezen. Het is zeker een aanrader als je van poëzie houdt.

 20. 4 out of 5

  Nikita

  Ik vind het leuk om gedichten te lezen. Ted van Lieshout schrijft over veel verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld over: liefde, dood, seksualiteit, relatie, eenzaamheid e.d. Het zijn gedichten die mij over het leven aan het denken zetten. Het is prettig om dit boek in de kast te hebben en er af en toe eens bij te pakken. Het bevat overigens ook passende illustraties wat het nog mooier maakt.

 21. 5 out of 5

  Diego

  Ik ben zelf geen fan van gedichten, maar dit boek heb ik zonder moeite door kunnen bladeren.

 22. 4 out of 5

  Merel Gussekloo

  Het boek bestaat uit allerlei gedichtjes. Ik persoonlijk hou niet zo van poezië. Dat het steeds rijmt en dat het zo vaag wordt beschreven irriteert mij een klein beetje om eerlijk te zijn.

 23. 5 out of 5

  Jelle Oorbeek

  De meeste gedichten in deze gedichtenbundel zijn geschreven vanuit de ogen van een kind. Bij bijna elk gedicht is geïllustreerd. Van Lieshout heeft dit boek samengesteld in 25 jaar tijd. Ik lees niet vaak dichtbundels, maar ik vond deze wel interessant. Met name een gedicht aan het begin van de bundel liet een indruk bij me achter. "Oude foto's Foto's staren me aan met mijn eigen ogen. Een vreemde die ik heb gekend Een jongetje met korsten op de knieën en dagen die nergens zijn gebleven. Bezigheden zo De meeste gedichten in deze gedichtenbundel zijn geschreven vanuit de ogen van een kind. Bij bijna elk gedicht is geïllustreerd. Van Lieshout heeft dit boek samengesteld in 25 jaar tijd. Ik lees niet vaak dichtbundels, maar ik vond deze wel interessant. Met name een gedicht aan het begin van de bundel liet een indruk bij me achter. "Oude foto's Foto's staren me aan met mijn eigen ogen. Een vreemde die ik heb gekend Een jongetje met korsten op de knieën en dagen die nergens zijn gebleven. Bezigheden zonder nut. Zal van mij zoals ik ben alleen een afdruk blijven? Is het waar dat kinderen niet echt bestaan?" De meeste gedichten vond ik niet erg noemenswaardig, maar over deze moest ik wel even nadenken (door de zin: 'Zal van mij zoals ik ben alleen een afdruk blijven?') en daardoor bleef dit gedicht, maar vooral deze zin, in mijn hoofd zitten.

 24. 5 out of 5

  Anse Kinnaer

  Mijn dochter had een gedicht nodig voor gedichtendag en zo kwam dit boek uit de bib op onze salontafel terecht. Ik lees eigenlijk zelden poëzie maar vond het leuk om af en toe op een dood moment het boek op te pakken, een paar gedichten te lezen en voor ik het wist was het uit. Hoewel het jeugdliteratuur is, vond ik dat niet altijd te merken. Sommige gedichten gaan duidelijk over de kindertijd, maar andere zijn eigenlijk tijdloos. Ik hield zelf het meest van de gedichten die spelen met taal zoal Mijn dochter had een gedicht nodig voor gedichtendag en zo kwam dit boek uit de bib op onze salontafel terecht. Ik lees eigenlijk zelden poëzie maar vond het leuk om af en toe op een dood moment het boek op te pakken, een paar gedichten te lezen en voor ik het wist was het uit. Hoewel het jeugdliteratuur is, vond ik dat niet altijd te merken. Sommige gedichten gaan duidelijk over de kindertijd, maar andere zijn eigenlijk tijdloos. Ik hield zelf het meest van de gedichten die spelen met taal zoals deze Alles aan oorlog is fout. Zelfs de vervoeging van het woord houdt zich niet aan de regels van sterk en zwak: de verleden tijd van oorlog is vrede. Maar de verleden tijd van vrede is oorlog. Is het daarom dat er steeds weer oorlog is en steeds weer vrede? Omdat tijd wel voorbij kan gaan maar nooit is voltooid? Maar genoot ook van de illustraties erbij. Hoewel het op het eerste zicht niet altijd zo leek, was over alles goed nagedacht. Wat dat betreft was de uitleg achteraan het boek zeker een meerwaarde: het deed dingen herbekijken, plaatste ze in een ander daglicht en leidde tot nieuwe ontdekkingen. Ook heel tof (vooral voor onze tekenfanaatkinderen) is dat hij hierin ook uitleg geeft hoe de tekeningen tot stand kwamen.

 25. 5 out of 5

  Inge Hulsker

  Is gewoon niet mijn soort schrijver. Gedichtjes die volgens mij beter gewoon korte verhaaltjes hadden kunnen zijn. Door zinnen af te breken, heb je nog geen gedicht. Qua inhoud spreken ze me ook zelden aan. Eén amusante gelezen: oorlog is de verleden tijd van vrede, en vrede is de verleden tijd van oorlog. Mooie vondst!

 26. 5 out of 5

  Sarah

  Geweldig. Zo simpel en slim.

 27. 5 out of 5

  Tiniquita

 28. 5 out of 5

  Bettina

 29. 4 out of 5

  Suzanne

 30. 4 out of 5

  Annelot

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...
We use cookies to give you the best online experience. By using our website you agree to our use of cookies in accordance with our cookie policy.