web site hit counter Legendele Olimpului [Vol. I+II] - Ebooks PDF Online
Hot Best Seller

Legendele Olimpului [Vol. I+II]

Availability: Ready to download

Legendele si povestile apartin tuturor. Importanta este insa talmacirea lor, iar Alexandru Mitru ne-a oferit o versiune minunata, de neuitat si chiar de neegalat. Cartile lui Alexandru Mitru nu se adreseaza in exclusivitate copiilor; adultii din prezent isi amintesc cu placere basmele si legendele mitologice povestite simplu, placut, dar cu acuratete de acesta.


Compare

Legendele si povestile apartin tuturor. Importanta este insa talmacirea lor, iar Alexandru Mitru ne-a oferit o versiune minunata, de neuitat si chiar de neegalat. Cartile lui Alexandru Mitru nu se adreseaza in exclusivitate copiilor; adultii din prezent isi amintesc cu placere basmele si legendele mitologice povestite simplu, placut, dar cu acuratete de acesta.

30 review for Legendele Olimpului [Vol. I+II]

 1. 4 out of 5

  Lavinia

  Mi-a placut la nebunie volumul cu zeii, mai putin cel cu eroii. Pe atunci credeam ca e mai cool sa fii zeu decit erou. Eram in clasa a 4-a si citeva colege ne daduseram nume dupa zeite. Mi-am disputat "Atena" impreuna cu Roxana. Nu mai stiu cine a cistigat. :D Mi-a placut la nebunie volumul cu zeii, mai putin cel cu eroii. Pe atunci credeam ca e mai cool sa fii zeu decit erou. Eram in clasa a 4-a si citeva colege ne daduseram nume dupa zeite. Mi-am disputat "Atena" impreuna cu Roxana. Nu mai stiu cine a cistigat. :D

 2. 4 out of 5

  Sabina

  Gods are jerks.

 3. 4 out of 5

  Ana

  I think I read this when I was in primary school, 4th grade to be exact. We were discussing mythology in our history class and our teacher recommended it to us. Of course I think I was one of the three people who actually read it but at the time I was low on books and I have to admit that the legends of Gods and Goddesses always fascinated me. The book totally did a number on my young and impressionable mind, and I think I managed to read this whole thing in about a week, which you have to admit I think I read this when I was in primary school, 4th grade to be exact. We were discussing mythology in our history class and our teacher recommended it to us. Of course I think I was one of the three people who actually read it but at the time I was low on books and I have to admit that the legends of Gods and Goddesses always fascinated me. The book totally did a number on my young and impressionable mind, and I think I managed to read this whole thing in about a week, which you have to admit, for a 9 year old girl it's pretty quick. That's how much I enjoyed it.

 4. 4 out of 5

  diana fiscutean

  Mi-a plăcut foarte mult Legendele Olimpului.Doar că nu am citit volumul doi,încă.Oricum sunt sigură că e foarte bun și acela.

 5. 4 out of 5

  Laura Book Binge Blog

  Loved it. Knew it by heart. I still do, after 8 years. Forever taught me the Gods of Ancient Greek and the heroes.

 6. 4 out of 5

  Marina

  2020 Cărți cu colți reading challenge: #36 O carte cu elemente din mitologie

 7. 4 out of 5

  Lavinia

  Zei idioti. Tot volumul 1 se poate reduce la 'zeul X ese gelos pe oameni si ii casapeste pe toti' repetata de 10 ori. Cel mai mult o urasc desigur pe Artemis, dupa ce omoara 11 copii ale unei regine pe care era geloasa ca era prea fericita (!) nu are nici o ezitare sa omoare si a 12a fiica, o fetita care se agata de fustele maica-sii. Sigur, sunt doar povesti prin care oamenii reuseau sa isi accepte soarta. Dar totusi mult prea multa indarjire si rautate din partea zeilor astora. Partea cu eroii Zei idioti. Tot volumul 1 se poate reduce la 'zeul X ese gelos pe oameni si ii casapeste pe toti' repetata de 10 ori. Cel mai mult o urasc desigur pe Artemis, dupa ce omoara 11 copii ale unei regine pe care era geloasa ca era prea fericita (!) nu are nici o ezitare sa omoare si a 12a fiica, o fetita care se agata de fustele maica-sii. Sigur, sunt doar povesti prin care oamenii reuseau sa isi accepte soarta. Dar totusi mult prea multa indarjire si rautate din partea zeilor astora. Partea cu eroii este mult mai variata, exista totusi niste procese de constiinta, se fac alegeri (in general alegerile sunt 2: ma impotrivesc vointei dusmanoase a zeilor si atunci sufar ca un caine, eu si toti urmasii mei in vecii vecilor amin sau ma supun vointei zeilor si atunci probabil ca sufar ca un caine eu si toti urmasii mei in vecii vecilor amin). Ma rog, mai exista si posibilitatea nemuririi ca semizeu - dar numai daca un parinte este zeu - ceea ce e foarte probabil dat fiind cat de pofticiosi sunt. Unii dintre eroi au insa personalitati fascinante - Agamemnon, Hector, chiar Ahile. Felul in care sunt povestite este foarte cursiv si placut, chiar daca drept sa spun cu greu m-as hotari sa ii citesc cartea asta unui copil mic - pana la urma este plina de crime, curvasarii, maceluri, nedreptati si inselatorii.

 8. 4 out of 5

  Andrei

  Pentru mine "Legendele Olimpului" a fost o lectura extrem de captivanta, la vremea ei, adica in scoala generala. As recomanda-o cu caldura oricarui copil intre 10 si 14 ani, cu atat mai mult cu cat, in prezent se ecranizeaza foarte multe astfel de "legende". Cartea contine si o serie de elemente precise dpdv. istoric, desigur imbinate cu mitologia greaca si istorisite cu talc. Cel putin pe vremea mea, aceasta carte era nelipsita din bibliotecile copiilor, era "la moda" ca sa zic asa. Cateva consi Pentru mine "Legendele Olimpului" a fost o lectura extrem de captivanta, la vremea ei, adica in scoala generala. As recomanda-o cu caldura oricarui copil intre 10 si 14 ani, cu atat mai mult cu cat, in prezent se ecranizeaza foarte multe astfel de "legende". Cartea contine si o serie de elemente precise dpdv. istoric, desigur imbinate cu mitologia greaca si istorisite cu talc. Cel putin pe vremea mea, aceasta carte era nelipsita din bibliotecile copiilor, era "la moda" ca sa zic asa. Cateva considenrente legate de ratingul de 5 stele, sa nu comparam genul acesta de literatura cu Proust si Faulkner, este o carte de 5 stele in categoria ei!

 9. 5 out of 5

  Ana

  Colecţia asta mi-a bântuit copilăria!

 10. 4 out of 5

  Carmen

  It should be a must read for everyone.

 11. 4 out of 5

  Mihai-Liviu Deldegan

  A book not just beautiful, but even essential. Greek mythology underpins all the literature of the world. The Romanian version is extraordinarily coherent and beautifully retold by Alexandru Mitru. A book that delighted my childhood and to which I return with great pleasure even now at the age of senectus. A book that should be on the shelves of any family's library. A book not just beautiful, but even essential. Greek mythology underpins all the literature of the world. The Romanian version is extraordinarily coherent and beautifully retold by Alexandru Mitru. A book that delighted my childhood and to which I return with great pleasure even now at the age of senectus. A book that should be on the shelves of any family's library.

 12. 5 out of 5

  Marcel C

  Carte copilăriei și adolescenței mele.

 13. 4 out of 5

  Denisa Ghic

  Is ugly

 14. 4 out of 5

  Mădălina

  Mi-a plăcut la nebunie!!!

 15. 4 out of 5

  Radu

  Gshajaj

 16. 4 out of 5

  Daniela

  This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here. Recomandarea-De la 11 la 12 ani

 17. 5 out of 5

  Delia

  Mi-a plăcut foarte mult cartea dar cred ca primul volum a fost mai interesant decât al doilea.Oricum pe al doilea nu l-am terminat dar sper să-l citesc cât mai curând.A trebuit sa citesc cartea ca și lectura suplimentară pentru vacanța de iarna și pot sa spun ca mi-a ocupat ceva timp,însă tot răul spre bine,nu?

 18. 4 out of 5

  Iuliana Manea

  Cărțile astea au fost citite și răscitite în fiecare vară, până le știam aproape pe de rost. Și le recitesc și acum cu aceeași plăcere. Ele mi-au clădit dragostea pentru mitologie și fără ele nu aș fi "prins" multe referințe din filmele de azi :) Must-read pentru oricine, la orice vârstă, poveștile astea sunt nemuritoare. Cărțile astea au fost citite și răscitite în fiecare vară, până le știam aproape pe de rost. Și le recitesc și acum cu aceeași plăcere. Ele mi-au clădit dragostea pentru mitologie și fără ele nu aș fi "prins" multe referințe din filmele de azi :) Must-read pentru oricine, la orice vârstă, poveștile astea sunt nemuritoare.

 19. 4 out of 5

  Void lon iXaarii

  One of the first books i ever read on greek and roman mythology. Interesting stuff back then, read it because i was reading Carl Gustav Jung and he was making a lot of mythological references which made me reconsider having it ignored it as school reading.

 20. 5 out of 5

  Sabina Manolache

  Tot ceea ce vrei sa stii despre mitologia greaca. Ar trebui sa faca parte din cunostintele generale a tuturor cititorilor. A must-read!

 21. 4 out of 5

  Alexia:)))

  Dupa ce am terminat de citit cartile,a inceput sa mi placa foarte mult istoria.Chiar sunt niste repovestiri minunate!

 22. 5 out of 5

  Alexander

  This was the first book I've read! Nostalgia^3. This was the first book I've read! Nostalgia^3.

 23. 4 out of 5

  Bianca

  Even if it is a book that was demanded for school (and I hate reading something that I must, not that I choose), it's a great book about old myths with gods and heroes. It's really worh it. Even if it is a book that was demanded for school (and I hate reading something that I must, not that I choose), it's a great book about old myths with gods and heroes. It's really worh it.

 24. 4 out of 5

  Alexandra

  Pentru cei curioși să descopere o adevărată civilizație, nu pot decât să recomand cu drag această operă de artă.

 25. 4 out of 5

  Stefan

  Hehe :) cartea copilăriei mele... recitită la greu

 26. 5 out of 5

  Andreea S

 27. 4 out of 5

  Février

 28. 5 out of 5

  Jurca Adrian

 29. 5 out of 5

  Maria Bianca

 30. 4 out of 5

  Joy

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...
We use cookies to give you the best online experience. By using our website you agree to our use of cookies in accordance with our cookie policy.