web site hit counter Muharikah The Comics - Ebooks PDF Online
Hot Best Seller

Muharikah The Comics

Availability: Ready to download

Penerbitan bersama Iman Publication & Comichat Apabila kita tahu dan faham tujuan hidup kita, tidak akan wujud rasa risau, resah, sedih atau seperti hilang arah. Malah, kita akan rasa hidup ini sangat bermakna dan penuh dengan cahaya harapan. Maka, pilihlah tujuan hidup yang benar, agar perjalanan hidup kita memberikan kesan luar biasa dan impak menggunung tinggi bukan untu Penerbitan bersama Iman Publication & Comichat Apabila kita tahu dan faham tujuan hidup kita, tidak akan wujud rasa risau, resah, sedih atau seperti hilang arah. Malah, kita akan rasa hidup ini sangat bermakna dan penuh dengan cahaya harapan. Maka, pilihlah tujuan hidup yang benar, agar perjalanan hidup kita memberikan kesan luar biasa dan impak menggunung tinggi bukan untuk diri kita sahaja, tetapi juga orang-orang di sekeliling kita. Bagi pengikut setia beliau di Facebook yang sudah melebihi 87,000 orang, beliau dikenali sebagai Muharikah. Siapa Muharikah? Seorang blogger, penulis buku (Sayonara Jahiliah dan 3 Formula Pengubah Manusia) dan ketua pengarang majalah JOM! Di luar dunia penulisan, Muharikah lebih dikenali sebagai Dr. Nur Aisyah Zainordin, seorang doktor yang kini sedang berkhidmat di Universiti Teknologi Mara dan juga seorang pelajar master dalam jurusan Internal Medicine. Baik Muharikah mahupun Dr. Aisyah, segala-galanya dalam hidup ini adalah untuk menyampaikan Islam kepada segenap lapisan masyarakat. "Sebenarnya, kita yang perlukan Allah. Allah tak perlukan kita sedikit pun." (Muharikah, 2011)


Compare

Penerbitan bersama Iman Publication & Comichat Apabila kita tahu dan faham tujuan hidup kita, tidak akan wujud rasa risau, resah, sedih atau seperti hilang arah. Malah, kita akan rasa hidup ini sangat bermakna dan penuh dengan cahaya harapan. Maka, pilihlah tujuan hidup yang benar, agar perjalanan hidup kita memberikan kesan luar biasa dan impak menggunung tinggi bukan untu Penerbitan bersama Iman Publication & Comichat Apabila kita tahu dan faham tujuan hidup kita, tidak akan wujud rasa risau, resah, sedih atau seperti hilang arah. Malah, kita akan rasa hidup ini sangat bermakna dan penuh dengan cahaya harapan. Maka, pilihlah tujuan hidup yang benar, agar perjalanan hidup kita memberikan kesan luar biasa dan impak menggunung tinggi bukan untuk diri kita sahaja, tetapi juga orang-orang di sekeliling kita. Bagi pengikut setia beliau di Facebook yang sudah melebihi 87,000 orang, beliau dikenali sebagai Muharikah. Siapa Muharikah? Seorang blogger, penulis buku (Sayonara Jahiliah dan 3 Formula Pengubah Manusia) dan ketua pengarang majalah JOM! Di luar dunia penulisan, Muharikah lebih dikenali sebagai Dr. Nur Aisyah Zainordin, seorang doktor yang kini sedang berkhidmat di Universiti Teknologi Mara dan juga seorang pelajar master dalam jurusan Internal Medicine. Baik Muharikah mahupun Dr. Aisyah, segala-galanya dalam hidup ini adalah untuk menyampaikan Islam kepada segenap lapisan masyarakat. "Sebenarnya, kita yang perlukan Allah. Allah tak perlukan kita sedikit pun." (Muharikah, 2011)

30 review for Muharikah The Comics

  1. 4 out of 5

    biblio_mom (Aiza)

    Kisah pengalaman peribadi yang dialami Doktor Aisyah a.k.a Muharikah tentang kehidupan yang dialaminya selama menyambung pelajaran di luar negara, bergelut dengan pelajaran, mencari tujuan hidup yang sebenar, istiqomah dalam ibadah dan banyak lagi, dalam bentuk komik. Lakaran komik minimalis saja dan sangat mudah dibaca. Buku ni nipis saja, tetapi penulisan Dr masuk ke hati saya. Istiqomah itu susah, nak dapat khusyuk dan fokus itu payah, apatah lagi menyebarkan dakwah dalam kesibukan dunia. Jadi Kisah pengalaman peribadi yang dialami Doktor Aisyah a.k.a Muharikah tentang kehidupan yang dialaminya selama menyambung pelajaran di luar negara, bergelut dengan pelajaran, mencari tujuan hidup yang sebenar, istiqomah dalam ibadah dan banyak lagi, dalam bentuk komik. Lakaran komik minimalis saja dan sangat mudah dibaca. Buku ni nipis saja, tetapi penulisan Dr masuk ke hati saya. Istiqomah itu susah, nak dapat khusyuk dan fokus itu payah, apatah lagi menyebarkan dakwah dalam kesibukan dunia. Jadi, bagi saya, mesej yang dibawa adalah jelas sekali. Sungguh bermanfaat.

  2. 4 out of 5

    Wan Siti

    BERTUAH!! Hasil perkongsian REAL-SITUATION.seorg doktor dlm USRAH & HIDUP. peritnya hidup yg dilalui.. seperti mencanai besi sehingga mnjadi.SEBILAH PEDANG yg HEBAT!! Hikmah kisah doktor Aisyah ni sgt hebat. sangat dicadangkn dibaca oleh semua lapisan masyrakat. Pelajar sekolah hingga ibu bapa... Mimpi & corakkn hidup anak kita kpd MISI & VISI yg jelas & BESAR IMPAK-nya..

  3. 5 out of 5

    Wan Nor Hanifah Hidayah Hanifah Hidayah Wan Kamaruddin

    Buku ini sangat sesuai dibaca oleh segenap lapisan masyarakat terutama remaja kerana ia mengajar kita untuk memahami tujuan hidup kita agar lebih terurus dan tersusun. Selain itu, apabila kita memahami jalan hidup dan erti hidup yang sebenar, kita tidak akan rasa takut untuk jatuh kerana kita yakin kejatuhan itu akan menjadi penyumbang kepada kejayaan kita suatu hari nanti.

  4. 5 out of 5

    norsajidahzulkafli

    sukeeee. hehe

  5. 5 out of 5

    Jamal Ali

    Kau akan merasai apa yang dirasai dan dialami watak - apabila kau bertemu benar dengan wataknya di depan mata.

  6. 5 out of 5

    Aizal Hamzah

    Nice light reading but full of wisdom. A good reminder to us all, and we of course, need constant reminder to stay on track.. road to Jannah

  7. 5 out of 5

    Intan Safirah

    Best. Habis baca dalam beberapa jam.

  8. 5 out of 5

    Hikaoru

    It's bill day again so random book from the shelf it is..... The main character, Aishah, irks me from page one. She's too much of a softy for me. She kept blaming her surroundings for her inability to change or even be herself. As someone who constantly moves and change schools and universities not to mention meet all kinds of people, this is not something that you should do. Yes, people do have their flaws and not all of them brings out the best in you. But, you must persevere. Be you, be better It's bill day again so random book from the shelf it is..... The main character, Aishah, irks me from page one. She's too much of a softy for me. She kept blaming her surroundings for her inability to change or even be herself. As someone who constantly moves and change schools and universities not to mention meet all kinds of people, this is not something that you should do. Yes, people do have their flaws and not all of them brings out the best in you. But, you must persevere. Be you, be better. Change comes from within. I understand that it is hard when you don't have the support but this kinds of thinking kills. It will cause you not to want to be with people who doesn't think or dress like you. To grow, you have to talk to people whose first language is not the same as yours, study something different from you and even who have a different culture. This is because they think differently and you can apply those things that may benefit you.

  9. 5 out of 5

    Ummu Auni

    Dahulu saya membaca blog Muharikah. Muda dari saya tapi matang pemikirannya. Ada masa tersenyum, ada masa sedih membacanya. Tidak saya sangka antara orang yang saya kagumi kerana thabat pada jalan dakwah ini pernah jatuh seketika. Benarlah, ujian itu yang mendewasakan kita. Dan kita yang diberi pilihan untuk menggunakan sepenuhnya peluang yang terbuka atas ujian yang datang melanda. Memandang ujian tersebut sebagai sesuatu yang positif ataupun yang negatif. Komik yang penuh pengajaran, boleh hub Dahulu saya membaca blog Muharikah. Muda dari saya tapi matang pemikirannya. Ada masa tersenyum, ada masa sedih membacanya. Tidak saya sangka antara orang yang saya kagumi kerana thabat pada jalan dakwah ini pernah jatuh seketika. Benarlah, ujian itu yang mendewasakan kita. Dan kita yang diberi pilihan untuk menggunakan sepenuhnya peluang yang terbuka atas ujian yang datang melanda. Memandang ujian tersebut sebagai sesuatu yang positif ataupun yang negatif. Komik yang penuh pengajaran, boleh hubungkan dengan hati saya. Apa yang pernah penulis rasai, apa yang pernah dilalui. Bacaan yang baik untuk anak-anak muda

  10. 4 out of 5

    Sn Hakimah

    Alhamdulillah for the input. Semoga islam terus kekal di hati ini.

  11. 5 out of 5

    CikguKaykayAlkhair

    mudah untuk faham jika kita mengalami situasi dalam tarbiyyah yang sama. tapi bagi mereka yang belum pernah ada dalam situasi watak komik ni, pasti akan rasa terpinga, ambil masa untuk cerna.

  12. 4 out of 5

    Shahrul AhLami

    Sebenarnya, kita yang perlukan Allah. Allah tak perlukan kita sedikit pun.

  13. 5 out of 5

    Firdaus Reedzwan

  14. 5 out of 5

    Nadhirah

  15. 4 out of 5

    Khadijah Nasir

  16. 5 out of 5

    Muharikah Muharikah

  17. 4 out of 5

    Dayanaeddie

  18. 4 out of 5

    Ida Nor

  19. 4 out of 5

    Nur Shuhada

  20. 5 out of 5

    Sha Hinata

  21. 4 out of 5

    Melur

  22. 5 out of 5

    Suhana

  23. 4 out of 5

    Tea

  24. 4 out of 5

    Azzah Jimee

  25. 4 out of 5

    Fatihah

  26. 4 out of 5

    Ganache Chan

  27. 5 out of 5

    Schmo

  28. 4 out of 5

    Hidayah_aya

  29. 4 out of 5

    Haslina

  30. 5 out of 5

    NISH

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...
We use cookies to give you the best online experience. By using our website you agree to our use of cookies in accordance with our cookie policy.