web site hit counter Jag är ju så jävla easy going - Ebooks PDF Online
Hot Best Seller

Jag är ju så jävla easy going

Availability: Ready to download

Joannas hjärna är ett nöjesfält vid högsäsong, ett analogt twitter. Man kan också kalla det för adhd, och så länge hon äter sin medicin så är det inget större problem. I alla fall inte jämfört med att ha en mamma som förgäves försöker skriva en ny roman, och en pappa som apatiskt sitter framför teven. Och inte jämfört med att inte ha råd med ny medicin. Och därför lura en Joannas hjärna är ett nöjesfält vid högsäsong, ett analogt twitter. Man kan också kalla det för adhd, och så länge hon äter sin medicin så är det inget större problem. I alla fall inte jämfört med att ha en mamma som förgäves försöker skriva en ny roman, och en pappa som apatiskt sitter framför teven. Och inte jämfört med att inte ha råd med ny medicin. Och därför lura en knarklangare på pengar. Och bli påkommen och mordhotad. Vilket inte är någonting alls, jämfört med att vara kär. I Audrey.


Compare

Joannas hjärna är ett nöjesfält vid högsäsong, ett analogt twitter. Man kan också kalla det för adhd, och så länge hon äter sin medicin så är det inget större problem. I alla fall inte jämfört med att ha en mamma som förgäves försöker skriva en ny roman, och en pappa som apatiskt sitter framför teven. Och inte jämfört med att inte ha råd med ny medicin. Och därför lura en Joannas hjärna är ett nöjesfält vid högsäsong, ett analogt twitter. Man kan också kalla det för adhd, och så länge hon äter sin medicin så är det inget större problem. I alla fall inte jämfört med att ha en mamma som förgäves försöker skriva en ny roman, och en pappa som apatiskt sitter framför teven. Och inte jämfört med att inte ha råd med ny medicin. Och därför lura en knarklangare på pengar. Och bli påkommen och mordhotad. Vilket inte är någonting alls, jämfört med att vara kär. I Audrey.

30 review for Jag är ju så jävla easy going

 1. 5 out of 5

  Ida

  Jag hade så gärna velat ge den här boken fem stjärnor. Verkligen. Men jag klarar inte av det väldigt hoppiga språket, det som jag själv, som också har adhd, pratar flytande. Det språket som jag alltid pratar till vardags, särskilt med de vänner som också har adhd. Det är bara det att det inte funkar i böcker. Utöver språket är boken helt fantastisk. Den behandlar hbtq-frågor, den ifrågasätter monogami-normen, behandlar psykisk ohälsa och inget av det känns som nån jättestor grej. Att huvudperson Jag hade så gärna velat ge den här boken fem stjärnor. Verkligen. Men jag klarar inte av det väldigt hoppiga språket, det som jag själv, som också har adhd, pratar flytande. Det språket som jag alltid pratar till vardags, särskilt med de vänner som också har adhd. Det är bara det att det inte funkar i böcker. Utöver språket är boken helt fantastisk. Den behandlar hbtq-frågor, den ifrågasätter monogami-normen, behandlar psykisk ohälsa och inget av det känns som nån jättestor grej. Att huvudpersonen är en bisexuell/lesbisk tjej med adhd tror jag inte att jag har stött på någon annanstans över huvudtaget. Den här boken är ett måste för varje ungdom i åldern 14-18.

 2. 4 out of 5

  Merkurius

  Det finns mycket att säga om Jag är ju så jävla easy going; men det som gjorde mig allra gladast med boken var det faktum att homosexualitet inte belystes som någonting konstigt/äckligt/felaktigt, och det gjorde mig glad. Det är på tiden med en svensk ungdomsbok där homosexualitet respekteras. Tummen upp för det!

 3. 5 out of 5

  Mikie

  DNF @ 2h av 8,5. Den griper mig inte. Orkar inte språket. Den ”coola stockholmstjejen” ger mig noll.

 4. 5 out of 5

  Evelina

  En riktigt bra ungdomsbok med intressanta karaktärer som går utanför normen. Läs hela recensionen här: https://ewelinasbokblogg.blogspot.se/... En riktigt bra ungdomsbok med intressanta karaktärer som går utanför normen. Läs hela recensionen här: https://ewelinasbokblogg.blogspot.se/...

 5. 4 out of 5

  Anna Klaar

  Full fart genom hela boken.

 6. 5 out of 5

  Julia

  Ljudbok. Slutet höjer nästan betyget till en 4:a. Finns så många viktiga tankar här, även om jag själv har lite svårt att hitta ro i den kaotiska huvudpersonen. Tror det skulle ha lönat sig att läsa och inte lyssna på boken.

 7. 5 out of 5

  Helena Frisk

  Gillar! :)

 8. 4 out of 5

  Amanda Almén

  Om inte Joanna får sin medicin kan hon inte fungera normalt. Hennes hjärna förvandlas till en cirkus, ett tivoli med snubblande clowner och elefanter som trampar runt på enhjulingar, allt komponerat av saxofoner och bastubor i ett enda jammat kaos. Därför får hon panik när hennes mamma tycker att de ska dra ner på dosen. Eftersom de inte har råd. Och så tvingas Joanna göra något förhastat, och kanske inte speciellt smart. Och så dras hon in i knarkhärvor och kriminella kretsar, samtidigt som cir Om inte Joanna får sin medicin kan hon inte fungera normalt. Hennes hjärna förvandlas till en cirkus, ett tivoli med snubblande clowner och elefanter som trampar runt på enhjulingar, allt komponerat av saxofoner och bastubor i ett enda jammat kaos. Därför får hon panik när hennes mamma tycker att de ska dra ner på dosen. Eftersom de inte har råd. Och så tvingas Joanna göra något förhastat, och kanske inte speciellt smart. Och så dras hon in i knarkhärvor och kriminella kretsar, samtidigt som cirkusen snurrar inuti hennes huvud. Alltså, boken var fin och så, och jag gillar ju förstapersons-berättare. Men vad hände, egentligen? På vilket sätt gjorde boken mig rikare, och vad gav den egentligen? Jag vet inte riktigt varför jag skulle rekommendera den här boken till någon annan. Den var ungefär lika spännande och intressant som ett blogginlägg (och skriven på ungefär samma halvengelska, halv"coola" sätt). Och även om blogginlägg ju visserligen kan vara roliga att läsa då och då, så är de inte tillräckligt underhållande för att man ska palla att lyssna på ett i 10 timmar..! Jag hann helt enkelt tröttna, eller så kom jag aldrig in i den, vad vet jag. Berättelsen var inte tillräckligt spännande eller intressant eller engagerande för att jag skulle gå igång på den helt enkelt.

 9. 5 out of 5

  Josefinessen

  3,5 ⭐️ Jag gillar Jenny Jägerfelds rappa språk. Denna berättelse handlar bland annat om att vara ensam bland sina vänner om att veta hur det känns att på riktigt inte ha råd. Om förälskelse, pirr och önskan att få sina känslor besvarade. Om när man själv känner att man måste kliva in och ta det ansvar som ens föräldrar borde göra, att de kanske inte ens bryr sig. Boken berör en massa olika ämnen, t.ex. fattigdom, klass, psykisk ohälsa, ADHD, självmord, familjerelationer, vänskap och sex.

 10. 5 out of 5

  tea

  Jag älskar den här boken! Karaktärerna och beskrivningarna är så. bra. Omläsning: Alla karaktärerna är så färgstarka och verkligen betydande för berättelsen, där finns ingen som endast ”fyller ut” bara för att. Älskar humorn också, humorn i allvaret gör att jag skrattar högt under tiden jag läser.

 11. 5 out of 5

  Nightrunner

  Vulgär och rörig, men så verklighetsnära! Älskar hur gayaspekten bara är där, utan att vara bokens stora plot - Joanna har så många andra problem istället. Det som stör mig dock är två saker... varför köper folk kondomer av henne? Det finns ju gratis på ungdomsmottagningen? Sen den totala bristen på poliser. Fast asså, är det här mina största problem så är de ju verkligen inte stora.

 12. 4 out of 5

  Åsa Palmborg

  Jag kunde inte sluta skratta när jag läste den här boken, inte ens när den var obehaglig, sorglig eller så spännande att jag inte kunde sitta still. Alltså, jag älskade verkligen Joannas rappa jargong.

 13. 5 out of 5

  Sofie Peschardt

  This book was OK. It was nothing special, and at times I found it very unrealistic. Still a good read, though, but I don't think I will be picking it up again. This book was OK. It was nothing special, and at times I found it very unrealistic. Still a good read, though, but I don't think I will be picking it up again.

 14. 4 out of 5

  Emily

  Slutet av boken tycker jag om. Början är rätt seg. Jag kom inte ihåg särskilt mycket från första gången jag läste den men jag kan säga att jag tyckte ungefär like mycket om boken båda gångerna

 15. 4 out of 5

  Maja

  En sak jag älskar med sommaren är att man faktiskt kan ligga i hängmattan hela dagen i stort sett och sträckläsa en bok. Så bra, så bra är denna senaste boken av denna fenomenala författaren som jag har en bok-crush på. Boken är skrivet så fantastiskt underhållande och bra och man kan inte annat än att bli förälskad i i stort sett varenda karaktär, som beskrivs så levande och bra. Dessutom känner jag väldigt mycket glädje kring hur Joannas sexualitet kommer upp i boken, hon kommenterar över att En sak jag älskar med sommaren är att man faktiskt kan ligga i hängmattan hela dagen i stort sett och sträckläsa en bok. Så bra, så bra är denna senaste boken av denna fenomenala författaren som jag har en bok-crush på. Boken är skrivet så fantastiskt underhållande och bra och man kan inte annat än att bli förälskad i i stort sett varenda karaktär, som beskrivs så levande och bra. Dessutom känner jag väldigt mycket glädje kring hur Joannas sexualitet kommer upp i boken, hon kommenterar över att hon alltid trott att hon var bisexuell, men då kanske hon är lesbisk trots allt. Det är inte mer med det. Och ingen kommenterar vidare på hennes relation med Audrey (som iofs inte kommer upp i konversationer med andra). Det blir så normaliserat, och det är så bra tycker jag. Inget fuss över det liksom. Då det kommer till hur boken är skriven (vilket jag redan kommenterat snabbt över, men alltid kan kommentera mer om) så är jag frälst. "Ryktet att Aisha var gravid hade spritt sig på skolan som klamydia bland sexmissbrukare" är ett klockrent exempel på en mening som får en att skratta högt. Jag är ju så jävla easy going är en oerhört välskriven bok, med ett levande och underbart språk och jag skulle eventuellt kunna tänka mig att offra min högra fot för att kunna skriva så bra. I skrivande stund, då boken precis är utläst, och jag fortfarande seglar runt uppe bland molnen så har jag svårt att komma på ett annat adjektiv än 'bra' till att beskriva boken. Så summan av kardemumman är helt enkelt att denna boken är så satans bra(!!!!) och Jenny Jägerfeld är en gudinna. Punkt slut.

 16. 4 out of 5

  Jennifer

  There are a lot of great things about this book, but as a whole I didn't like it as much as Här ligger jag och blöder. Jägerfeld has a way with writing about anxiety and violence, you can really see inside her character's heads. The author's background in psychology makes for interesting details in her stories. That makes her stories sound super serious, and while they are they're also funny and full of colorful language. I found the main character's choices provoking. On one hand I like the fla There are a lot of great things about this book, but as a whole I didn't like it as much as Här ligger jag och blöder. Jägerfeld has a way with writing about anxiety and violence, you can really see inside her character's heads. The author's background in psychology makes for interesting details in her stories. That makes her stories sound super serious, and while they are they're also funny and full of colorful language. I found the main character's choices provoking. On one hand I like the flawed characters and the way they mean well but fail to think through how best to react to certain situations. It's exciting to read, but also sometimes irritating. I really did not get Joanna, in which case I guess I'm just like everyone around her. What is she thinking?? I sort of like that Jägerfeld makes me feel that way about her characters, though. It feels real, it's how I would probably react to a real life Joanna. I also liked the way she discussed poverty and the fact that the homosexual relationship was just there without bullying or coming out or anything beyond the fact that a couple girls wanted to be together.

 17. 5 out of 5

  Vizzena Peverell

  I haven't read any Swedish books in a while, so I think this was a very good choice. The characters felt real and the book was very clever. Sometimes I get annoyed when people speak too much Swenglish, but it didn't bother me this time. Joanna is a teenager and a lot of Swedish teenager speak Swenglish, lol. I actually liked the language, a lot of sentences were very clever. Even if the book was very entertaining, it's upsetting that many people live the kind of life that Joanna does - barely ha I haven't read any Swedish books in a while, so I think this was a very good choice. The characters felt real and the book was very clever. Sometimes I get annoyed when people speak too much Swenglish, but it didn't bother me this time. Joanna is a teenager and a lot of Swedish teenager speak Swenglish, lol. I actually liked the language, a lot of sentences were very clever. Even if the book was very entertaining, it's upsetting that many people live the kind of life that Joanna does - barely having the money to buy food, while their rich friends complain about not getting the latest iPhone. I should definitely check out more novels by Jenny Jägerfeld. Btw, I have now officially read 22 books this year! Which (shockingly) is the same amount of books I read in 2014. Last year was a really bad book year. (What the hek did I do last year?!) But I'm aiming for a lot more reading this year and I'm 7 books ahead of schedule so far!

 18. 5 out of 5

  Anna

  Handlar om 19-åriga Joanna som har ADHD och svårt att koncentrera sig. Hennes liv är inte kul med en deprimerad pappa och en arbetslös mamma med författardrömmar och att inte äns ha pengar till mat. En liten ljusglimt är Audrey som får henne att känna att livet kan vara bra. Men en dag får Joanna reda på något hon inte borde och det leder till en riskfylld plan med jobbiga konsekvenser. Kommer hon kunna ta sig ur sina problem, eller kommer hon bara gräva sig djupare? En berättelse med svart humo Handlar om 19-åriga Joanna som har ADHD och svårt att koncentrera sig. Hennes liv är inte kul med en deprimerad pappa och en arbetslös mamma med författardrömmar och att inte äns ha pengar till mat. En liten ljusglimt är Audrey som får henne att känna att livet kan vara bra. Men en dag får Joanna reda på något hon inte borde och det leder till en riskfylld plan med jobbiga konsekvenser. Kommer hon kunna ta sig ur sina problem, eller kommer hon bara gräva sig djupare? En berättelse med svart humor och det gör den annorlunda och det gör att jag gillar den.

 19. 5 out of 5

  Rebecka

  Helt okej ungdomsbok. Inget för den som vill ha en tydlig handling med en tillfredsställande upplösning, men bra om man gillar karaktärsdrivna böcker med en vardaglig känsla. Väldigt trevligt med en bok med ett samkönat förhållande där det inte alls problematiseras eller ens är en "grej" att bägge parter råkar ha samma könstillhörighet! Helt okej ungdomsbok. Inget för den som vill ha en tydlig handling med en tillfredsställande upplösning, men bra om man gillar karaktärsdrivna böcker med en vardaglig känsla. Väldigt trevligt med en bok med ett samkönat förhållande där det inte alls problematiseras eller ens är en "grej" att bägge parter råkar ha samma könstillhörighet!

 20. 4 out of 5

  Taran

  Det tok meg fryktelig lang tid å lese ferdig denne boka, som kanskje ikke er et godt tegn, men jeg er veldig glad jeg ikke ga opp. Jeg ble glad i Joanna, og samtidig ble jeg kjempeirritert over de dumme valgene hun tok gang på gang. Sånne hovedpersoner liker jeg! Holder tilbake stjerne fem fordi jeg syns den drøyde litt, men jeg er veldig klar for å lese mer av Jägerfeld!

 21. 5 out of 5

  alice

  har läst den här boken kanske 10 gånger och den är lika intressant varje gång. den har bra realistiska älskvärda (men ändå inte perfekta) karaktärer och samtidigt en spännande plot. omöjligt att ta pauser när man läser denna bok

 22. 4 out of 5

  Knut Sigurd

  Jägerfeld er innmari flink til å sette folk inn i heilt jævlege situasjonar, slik at det er lett å unne dei det håpet som kjem på slutten. Kult med ein ungdomsroman med såpass sterkt kjærleiksmotiv der det ikkje er kurtisen som er det viktigaste.

 23. 4 out of 5

  Therese Svensson

  Kvick, smart, snabb och snyggt komponerad berättelse som med otroligt mångbottnade Joanna som huvudperson blir fullständigt lysande och full av ADHD-energi. Jägerfeld är duktig på att porträttera och knyta ihop alla trådar.

 24. 5 out of 5

  Alekz

  Riktigt bra ungdomsbok! Spännande, intressant handling, viktiga ämnen. Normbrytande och välskriven.

 25. 5 out of 5

  Frida

  Review to come.

 26. 4 out of 5

  sundy

  I like this book alot.

 27. 5 out of 5

  Eli

  Fantastisk, som vanligt, av Jenny Jägerfeld. Recension på bloggen: http://elilaserochskriver.se/jag-ar-j... Fantastisk, som vanligt, av Jenny Jägerfeld. Recension på bloggen: http://elilaserochskriver.se/jag-ar-j...

 28. 5 out of 5

  Malin

  Jägerfeld really has a way of writing novels that are super angsty and really funny at the same time. I liked everything about this book.

 29. 4 out of 5

  Camilla Andersson

  http://frokenchristina.blogspot.se/20... http://frokenchristina.blogspot.se/20...

 30. 5 out of 5

  Monica

  Dæven steike! Jägerfeld skriver fantastisk om, vel,...livet rett & slett!

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...
We use cookies to give you the best online experience. By using our website you agree to our use of cookies in accordance with our cookie policy.