Joka kolmas lastensuojelutehtävissä toimiva on epäpätevä

Verkkouutiset kertoo että sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran selvityksen mukaan kaikista lapsi- ja perhekohtaisista sosiaalityöntekijöistä suurin osa (68 %) täytti sosiaalityöntekijän kelpoisuusehdot. Kolmannes lastensuojelun työntekijöistä on kuitenkin epäpäteviä.

Onko siis ihme että Suomessa tapahtuu valtavasti huostaanottoja väärin perustein? Yksikin väärin perustein tehty huostaaanotto ja sen tuoma loppuelämän turvattomuus ja epäluottamus viranomaisiin on liikaa. Sosiaaliviranomaisilla on aivan liian paljon valtaa verrattuna heidän saamaansa koulutukseen.

Suurimmassa osassa kunnista (75 %) oli ainoastaan yksi tai alle yksi johtavan viranhaltijan virka. Kokonaan ilman johtavan viranhaltijan virkaa oli viisi kuntaa, joista neljä ilmoitti ostavansa johtavan viranhaltijan palvelut toisesta kunnasta.

Valvira toteaa, että lastensuojelu on erittäin vaativaa työtä.

Siinä tehdyt arvioinnit ja ratkaisut vaikuttavat pitkälle lasten ja heidän perheidensä elämään.

Kunnat vastaavat siitä, että perheet ja lapset saavat tarvitsemansa avun ja tuen. Ne vastaavat myös siitä, että palvelut on järjestetty lain mukaisesti.

– Resurssien riittämättömyys ei oikeuta kuntaa olemaan huolehtimatta lakisääteisistä velvoitteistaan. Kunta ei voi myöskään vedota siihen, ettei se saa palkatuksi riittävästi ammatillisesti pätevää henkilöstöä, Valvira jatkaa.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Toimitus

Author Toimitus

More posts by Toimitus

Join the discussion One Comment

  • […] Onko oikein että jotkut yksityiset, voittoa tavoittelevat yritykset hyötyvät esim. huostaanottojen lisääntymisestä? Miksi monet kunnat eivät panosta enää kotipalveluun ja ennaltaehkäisevään työhön, vaan lapsia otetaan kasvavassa määrin huostaan? Onko virkavalta ja liiketoiminta jo liiankin kytköksissä ja miten? Vai johtuuko tämä kaikki siitä että joka kolmas lastensuojelutehtävissä toimiva on epäpätevä? […]

Leave a Reply

Read more:
Valtio haluaa lapset valvontaansa

Hallitus päätti eilen mm. että esikoulusta tulee pakollinen ja kotihoidontuki jaetaan vanhempien kesken. Käytännössä varsinkin...

Auerille elinkautinen

Päätös syntyi äänin 2-1. Tässä ovat syytteen hylänneen tuomarin 10 perustetta. Jukka Lahden tappaminen on...

Close