Homokohu ja Mozilla – jälleen yksi hyvä syy olla välillä anonyymi

By 5.4.2014Yhteiskunta

Täysin järjetön kohu Mozillan Brendan Eichin toiminnasta yksityishenkilönä on hyvä esimerkki miksi ihmisten tulisi voida tehdä asioita ja sanoa mielipiteensä anonyymisti, myös nimimerkillä.

Mozillan uusi toimitusjohtaja Brendan Eich, joka on kehittänyt mm. lähes kaikissa sosiaalisen median palveluissa käytettävän JavaScript-ohjelmointikielen, tunnetaan maailmalla nyt myös siitä, että hän tuki rahallisesti homoavioliittojen kieltämistä Kaliforniassa vuonna 2008.

Kohua seuranneet toimenpiteet ja älämölö paljastavat hyvin mitä mm. homoliittojen puoltajat haluavat. Heille ei riittänyt Yhdysvalloissa, eikä tule riittämään Suomessakaan, että homoliitot sallitaan. He haluavat että kaikki muuttuvat homomyönteisiksi, että homoilusta tulee ”yhteiskuntakelpoista” eikä siitä saa sanoa mitään negatiivista.

Vaikka enemmistö olisi heteroja ja vaikka itse homoasia kuinka kuvottaisi, sitä ei saa sanoa eikä voi sanoa julki, koska se tulee olemaan vihapuhetta, rasismia, ksenofobiaa yms. yms.

Omat henkilökohtaiset ajatukset ja mielipiteet ovat kuulemma yksi asia. Mutta Eich meni liian pitkälle, kun hän aktiivisesti tuki rahalla homoliittojen kieltämistä. Yksi äänekkäimmistä arvostelijoista on homoseksuaali ohjelmistokehittäjä Hampton Catlin.

Hän väisti kysymyksen siitä, [tekisikö hän uudestaan sen, mitä teki vuonna 2008], mikä saa minut uskomaan, että hän on täysin haluton tuntemaan empatiaa meitä kohtaan, jotka kärsivät [nyt kumotun] lain alaisuudessa

Catlin sanoi Cnetille.

Homoaktivisteille ei ilmeisesti riitä että vastustajat hävisivät lakimuutoksessa, nyt pitäisi julkisesti katua että ikinä kehtasi homoliittoja vastustaa!

Oikeus mielipiteeseen, sen julkisanomiseen ja sen mukaiseen lailliseen toimintaan kuuluu sanan- ja yksilönvapauden ytimeen! Ne ovat ihmisoikeuksia! Samat oikeudet mahdollistivat homoille oikeuden homoilla julkisesti. Mutta se ei riitä kaikille homoille. Nämä homot ovat NIIN loukkaantuneita että nyt KAIKKIEN pitää olla PELKÄSTÄÄN homomyönteisiä. Nopeasti on historia unohtunut.

Mitä tekemistä Mozillalla on asian kanssa?

Ei mitään. Mutta Mozillaan kohdistetaan toimenpiteitä, koska Eich on Mozillan toimari (tai oli). Sekä Mozillaa että Eichiä painostetaan – tällaisia ylilyöntejä tekee mm. amerikkalainen deittipalvelu OKCupid, joka on ryhtynyt aktiivisesti ajamaan Mozillan toimitusjohtajaksi viime viikolla nimitetyn Brendan Eichin eroa. Se kehottaa Firefox-selaimen käyttäjiä vaihtamaan selainta.

No miten tämä sitten liittyy nimimerkkeihin? Siten että yksityishenkilö ja yhtiön johtaja ovat eri asioita. Mozillalla ei ole mitään tekemistä koko asian kanssa ja silti se joutuu kärsimään. Ihmiset ovat niin typeriä että he kostavat sivullisille. Siksi Eichin ja kaikkien muidenkin tulisi voida osallistua keskusteluun ja tukea arvokkaina pitämiään asioita, ilman että siihen sotketaan heidän työnantajansa tai muita sivullisia.

Brendan Eich pakotettiin eroamaan ja suomalainen roskatoimittaja vielä sivaltaa perään otsikolla:

”Mozillan Eich erosi ennen kuin luopui homoseksuaalien syrjinnästä”

Kyllä nyt on varmaan homoilla ja homofanittajilla parempi mieli. Kehtasikin mokoma olla sitä mieltä…

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Toimitus

Author Toimitus

More posts by Toimitus

Leave a Reply

Read more:
Eläviä fossiileita löydetty Suomesta

YLE kertoo: Enontekiöltä löydetyt kilpikidusjalkaiset ovat säilyneet rakenteellisesti muuttumattomina 250 miljoonaa vuotta. Metsähallituksen ja Helsingin...

Ovatko päättäjämme enää tehtäviensä tasalla?

ISIS paljastaa lähettäneensä tuhansia terroristeja Eurooppaan pakolaisten joukossa. Ympäri Eurooppaa löytyy asekätköjä. Naapurimaassamme Ruotsissa on...

Close