NSA ei pysty jäljittämään TOR-verkon käyttäjiä

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden virasto NSA on yrittänyt usein tavoin murtaa anonymisoivan Tor-verkon salaukset. Parhaaksi keinoksi ovat osoittautuneet käyttäjien koneille ujuttautuminen niillä olevien ohjelmien kautta. Virasto ei usko koskaan voivansa paljastaa kaikkia Tor-käyttäjiä.

Edes tietyn käyttäjän paljastaminen tilauksesta ei ole onnistunut.

NSA:n vaikeuksissa Tor-verkon kanssa voi nähdä ironiaa. NSA kuuluu puolustusministeriön alaisuuteen, joka on vapaan koodin periaatteella kehitetyn Tor-projektin suurimpia rahoittajia. Virasto on nyt ilmi tulleiden tietojen mukaan pyrkinyt myös vaikuttamaan Tor-tekniikan kehitykseen.

Yhdysvaltojen viranomaiset kehottavat esimerkiksi Kiinassa ja Iranissa toimivia ihmisoikeusaktivisteja käyttämään Tor-verkkoa suojautuakseen paikallisten viranomaisten urkintapyrkimyksiltä.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Toimitus

Author Toimitus

More posts by Toimitus

Leave a Reply

Read more:
Tämän takia ilmastonmuutosuskonto on vaarallista

Ilmatieteen laitoksen Kuopion yksikössä etsitään keinoja hidastaa ilmastonmuutosta. Ilmatietieteen laitoksen Kuopion yksikkö on saanut tietokonemallinnuksissaan...

Alkoholistista kohtuukäyttäjä – onko se mahdollista?

Aamulehdessä kirjoitettiin mielenkiintoisesta aiheesta - alkoholismista. Yleensä ajatellaan, ja myönnän itsekin olleeni siinä uskossa, että...

Close