NSA ei pysty jäljittämään TOR-verkon käyttäjiä

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden virasto NSA on yrittänyt usein tavoin murtaa anonymisoivan Tor-verkon salaukset. Parhaaksi keinoksi ovat osoittautuneet käyttäjien koneille ujuttautuminen niillä olevien ohjelmien kautta. Virasto ei usko koskaan voivansa paljastaa kaikkia Tor-käyttäjiä.

Edes tietyn käyttäjän paljastaminen tilauksesta ei ole onnistunut.

NSA:n vaikeuksissa Tor-verkon kanssa voi nähdä ironiaa. NSA kuuluu puolustusministeriön alaisuuteen, joka on vapaan koodin periaatteella kehitetyn Tor-projektin suurimpia rahoittajia. Virasto on nyt ilmi tulleiden tietojen mukaan pyrkinyt myös vaikuttamaan Tor-tekniikan kehitykseen.

Yhdysvaltojen viranomaiset kehottavat esimerkiksi Kiinassa ja Iranissa toimivia ihmisoikeusaktivisteja käyttämään Tor-verkkoa suojautuakseen paikallisten viranomaisten urkintapyrkimyksiltä.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Toimitus

Author Toimitus

More posts by Toimitus

Leave a Reply

Read more:
Suomalainen hanavesi paljon puhtaampaa kuin pullotettu vesi

Hanavesi on Suomessa selvästi pakattuja vesiä puhtaampaa. Kansanterveys­laitoksen tuore tutkimus osoittaa, että pullovesi sisältää jopa...

Homoliitot ja kirkko – miten pohjoismaissa on käynyt?

Olen niin pitkään seurannut tätä asian kirkollistakin puolta, että ymmärrän sukupuolineutraalin avioliittolakihankkeen aiheuttaman huolen siellä....

Close