Cryptocat – salattu keskustelukanava selaimessa

Jos satut tarvitsemaan nopeasti salatun ja helppokäyttöisen, tekstipohjaisen keskustelukanavan – kannattaa käyttää Cryptocatia.

Cryptocat on selaimen lisäosa, joka mahdollistaa tietoturvallisen chatin käytön suoraan selainikkunassa. Sen voi asentaa mm. Firefoxin sivuilta.

Cryptocatilla voi käydä salattua keskustelua monen käyttäjän kanssa tai pelkästään halutun käyttäjän kanssa.

Firefoxissa Cryptocat chat-ikkuna aukeaa Työkalut -> Cryptocat kohdasta. Se avaa selainikkunaan kirjautumisvalikon, johon kirjoitat (tai keksit päässäsi) ”keskustelun nimen” ja käyttäjänimen itsellesi. Klikkaa ”Connect” ja kryptattu chat yhteys muodostetaan.

Keskustelukumppanisi tulee tietää keskustelun nimi, jotta hän voi liittyä chattiin. Jos haluat että sinne ei eksy vahingossa muitakin, niin siitä kannattaa tehdä vaikeasti arvattava.

Cryptocat on avointa lähdekoodia.

https://crypto.cat/

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Toimitus

Author Toimitus

More posts by Toimitus

Leave a Reply

Read more:
Fortum ja sähkönsiirtoverkon myynti

Suomalaiset sähkönkuluttajat saivat perjantaina huonoja uutisia, kun useat sähköverkkoyhtiöt kertoivat nostavansa sähkön siirtohintoja. Korkeimmat korotukset...

85 ihmistä omistaa enemmän kuin 3,5 miljardia ihmistä

Maailman varallisuus on harvoissa käsissä ja äärimmäisen epätasaisesti jakautunut. Hyväntekeväisyysjärjestö Oxfam kertoo raportissaan, että maailman...

Close