Suomalainen hanavesi paljon puhtaampaa kuin pullotettu vesi

By 26.11.2008Terveys

Hanavesi on Suomessa selvästi pakattuja vesiä puhtaampaa. Kansanterveys­laitoksen tuore tutkimus osoittaa, että pullovesi sisältää jopa sata ja lähdevesi­automaatin vesi noin tuhat kertaa enemmän mikrobeja hanaveteen verrattuna.

Pullotettu vesi on yleensä pohjavettä, jolloin siinä on maaperästä peräisin olevia mikrobeja. Tutkimuksen mukaan ilmeisesti lähdevesien pitkä säilytysaika muovipullossa ja huoneenlämpö luovat hyvät olot mikrobikasvulle.

Tutkimuksessa otettiin näytteet 100 lähdevesiautomaatista ja 155 pullovedestä. Pakattujen vesien käyttö on lisääntynyt huomattavasti myös Suomessa viime aikoina. Kasvavien markkinoiden taustalla on ajatus, että pullotettu vesi olisi hanavettä parempaa laadultaan. Asia on siis täysin päinvastoin.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Toimitus

Author Toimitus

More posts by Toimitus

Jätä kommentti

Lue lisää:
Mustia aukkoja ei ole olemassa

Tähdet ja avaruus lehti kirjoittaa yhdysvaltalaistutkijoista jotka ovat matemaattisesti todistaneet että mustia aukkoja ei voi...

Joka neljäs opettaja miettii alanvaihtoa työrauhan puuttumisen takia

Opettajien ammattiliiton mukaan reilu neljännes opettajista harkitsee alan vaihtamista. Syyksi opettajat kertovat työn raskauden, ilmenee...

Sulje