Lintuinfluenssa H7N9 vain muutaman askeleen päässä mahdollisesta pandemiasta

By 21.7.2013Terveys

Mittavan tutkimuksen mukaan lintuinfluenssa H7N9 tarvitsee vain muutaman mutaation proteiinirakenteessaan tullakseen helposti ihmisestä toiseen tarttuvaksi.

Kiinassa tehdyssä tutkimuksessa vertailtiin eri virusnäytteiden genomia jotka oli otettu lintuinfluenssaan H7N9 sairastuneista ihmisistä ja mm. siipikarjaa myyviltä toreilta, maatiloilta ja teurastamoilta.

Kiinassa löydettiin alkuvuonna ensimmäiset tapaukset jossa H7N9 lintuinfluenssa oli tarttunut ihmisiin. Huhtikuun jälkeen uusia tapauksia on ilmennyt harvakseltaan, mutta tutkijat ja viranomaiset ovat huolissaan että tartuntojen määrä kääntyy taas kasvuun kun influenssakausi alkaa syksyllä.

Mitä useammat ihmiset saavat tartunnan, sitä enemmän virus saa mahdollisuuksia muuntua ja tutkijat pelkäävät että jossain vaiheessa virus muuttuu helposti tarttuvaksi. Se saattaisi tarkoittaa jopa pandemian mahdollisuutta. Erittäin pelottavan pandemian, koska tähän mennessä joka kolmas tartunnan saanut on menehtynyt.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Toimitus

Author Toimitus

More posts by Toimitus

Leave a Reply

Read more:
D-vitamiinin puute yhteydessä diabetekseen?

Kuten jo aiemmin kirjoitimme, D-vitamiinisuositukset Suomessa ovat aivan liian alhaiset. Nyt YLEn haastattelussa myös lääkäri...

Ranska 52 vuotta sitten

Pariisitar haluaa virkistystä. Hän menee bikinissään maauimalaan, jossa hänet pikaisesti ympäröi ruskeaihoiset uimarit, jopa sukeltaen....

Close