Sähkölukot yleistyvät, murtautuminen helpottuu

By 6.1.2014Teknologia

Talouselämä kertoo että Wienissä kaupungin vuokrataloissa perinteisistä avaimista rfid-avainkortteihin siirtyminen avasi rötöstelijöille uusia mahdollisuuksia. Tietoturvatutkija Adrian Dabrowskin mukaan lukot eivät ole vanhanaikaisia turvallisempia, vaan itseasiassa päinvastoin.

Dabrowski sai testissään yli 90 prosenttia kokeilemistaan wieniläisistä sähkölukoista auki.

Koetta varten Adrian osti Begehin lukkojärjestelmän väittämällä olevansa valtuutettu jälleenmyyjä. Lisäksi hän hankki rfid-lukijan, josta hän rakensi sähkökortteja simuloivan laitteen.

Kotitalon lukon rfid-yleisavaimen signaalin Dabrowski hankki lähettämällä itselleen paketin, jossa oli hiukan laajemman kantaman rfid-vastaanotin, joka otti talteen kaikki lähistöllä havaitut signaalit – myös postinjakajan talon ovella käyttämän sähköisen yleisavaimen lähettämät tiedot.

Testien kautta hän sai siis korttisimulaattorin avaamaan valtaosan lukoista.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Toimitus

Author Toimitus

More posts by Toimitus

Leave a Reply

Read more:
Pieni jääkausi tulossa

Historialliset lähteet kertovat Thames-virran jäätyneen 1600-luvulla ja se näkyy männyn vuosilustoissa. Aikaa kutsutaan pieneksi jääkaudeksi....

Ida fossiili ei ole ihmisen esiäiti, täti eikä isoäiti

YLE, tuo pakkoveroin ylläpidetty propagandatorvi, on haluton korjaamaan väärää hehkutustaan eräästä aikanaan löydetystä apinan raadosta...

Close