Eläviä fossiileita löydetty Suomesta

By 26.8.2013Evoluutio

YLE kertoo:

Enontekiöltä löydetyt kilpikidusjalkaiset ovat säilyneet rakenteellisesti muuttumattomina 250 miljoonaa vuotta.

Metsähallituksen ja Helsingin yliopiston tutkijat löysivät äyriäiset rautujen geneettisen tutkimuksen yhteydessä. Tutkijat olivat pyytäneet rautuja Somasjärvestä. Kun kokonaisina pakastettuja kaloja tutkittiin tarkemmin, löytyi kalojen vatsalaukuista kilpikidusjalkaisia.

Ensimmäinen  kilpikidusjalkaisten havainto Suomessa on 57 vuoden takainen. Tuolloin eläviä fossiileja löysi Lauri Koli Enontekiön Pihtsusjärveltä

Kilpikidusjalkaiset ovat siis evolutiivisesti hyvinkin valmiita, eikä luonnollista valintapainetta ole ollut ”kehittymiseen”. Vaikka ympärillä kävikin melkoinen myllerrys, juurikin n. 250 miljoonaa vuotta sitten. Ja onhan sitten sen jälkeenkin sattunut.

Esi-isämme (tai -äitimme) alkupäästäisellä sen sijaan oli ilmeisesti todelliset paineet. Kouluissamme pakollisena aineena opetettavan biologian kirjoissa kerrotaan mm. että ihminen kehittyi päästäistä muistuttavasta nisäkkäästä n. 65 miljoonassa vuodessa nykyihmiseksi. Lainaus:

Varhaisimmat kädelliset kehittyivät mesotsooisen maailmankauden lopussa yli 65 miljoonaa vuotta sitten. Ne kehittyivät erilleen ilmeisesti varhaisista hyönteissyöjämäisistä nisäkkäistä. Kädellisten kantamuoto eli luultavasti maassa, liikkui yöllä ja muistutti melkoisesti nykyisiä päästäisiä

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Toimitus

Author Toimitus

More posts by Toimitus

Jätä kommentti

Lue lisää:
60 biljoonan aikapommi räjähtämäisillään Pohjoisella jäämerellä? Ei pidä paikkaansa

Suomessa aika monta lehteä ja ainakin yksi vihreä blogisti lähti julistamaan ilmastopropagandaa tällä viikolla. En...

Englanti laajentaa sensuuria ”vaarallisiin mielipiteisiin”

Ei heti uskoisi että kysymys on länsimaisesta demokratiasta mutta totta se on - britit ovat...

Sulje