Kylmäfuusio toteutumassa? Kannettava voimala tulossa markkinoille

By 29.11.2013Energia

Italialaisen Anrea Rossin E-Cat hanke on kantamassa hedelmää, sillä yhtiö on alkanut ottaa ennakkotilauksia vastaan kannettavasta 1 megawatin kylmäfuusiovoimalasta.

Italialaisen Andrea Rossin kehittämä kylmäfuusiovoimala on saanut tutkijat hämmästyneeksi. Keksinnöstä ei ole yhtäkään vertaisarvioitua tieteellistä artikkelia. Kukaan ei siis tiedä tarkalleen, miten väitetty kylmäfuusio toimii.

Teoriassa kylmäfuusio tarjoaa valtavasti energiaa yhdistämällä atomeja. ”Normaali” fuusio on käynnissä esimerkiksi auringossa, mutta sellainen olisi maanpinnalla liian kuuma. Kylmäfuusiosta puhuttaessa viitataan yleensä kahden kemistin, Stanley Ponsin ja Martin Fleischmannin vuonna 1989 esittämään väitteeseen hyvin yksinkertaisilla laitteilla toteutetusta fuusioreaktiosta.

Kylmäfuusio voidaan kuitenkin lukea myös muut, enemmän tai vähemmän tieteellisesti hyväksytyt yritykset saada aikaan hallittu fuusioreaktio ilman korkeiden lämpötilojen käyttöä. Kylmäfuusiotutkimusta harjoitetaan edelleen ympäri maailman, erityisesti Japanissa.

Kylmäfuusio saattaisi ratkaista maailman energiapulan lopullisesti.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Toimitus

Author Toimitus

More posts by Toimitus

Leave a Reply

Read more:
Superhakkeri Jack Barnaby on kuollut

Jack Barnaby löytyi kuolleena kotoaan, poliisin edustaja kertoi torstaina. Poliisin mukaan kuolemaan ei liity rikosta....

Brittipsykologit: mielenterveysongelmien syyt eivät ole biologisia

Brittipsykologit antoivat lausunnon joka räjäytti välittömästi raivoisan myrskyn brittien psykiatripiireissä ja luultavasti nostattaa kulmia ainakin...

Close