Andrea Rossin kylmäfuusiolaite E-Cat läpäisi jälleen yhden testin

By 13.10.2014Energia

Tiedepiireissä huijarina pidetyn Andrea Rossin E-Cat-voimala tuottaa puolueettoman tutkimuksen mukaan kiistatta niin paljon energiaa, ettei sitä voida selittää perinteisillä kemiallisilla reaktioilla, kertoo ExtremeTech.

Ruotsalais-italialainen tutkimusryhmä on julkaissut raportin 32 vuorokauden mittaisesta kokeesta, jonka aikana E-Cat tuotti nettoenergiaa 1,5 megawattituntia. Rossi antoi tutkijoiden käydä läpi polttoaine ennen testiä ja testin jälkeen. Itse koneen toimintaan he eivät saaneet tutustua.

Polttoaineena on vetyä ja nikkeliä sekä lisäaineita, kuten litiumia. Reaktori muuntaa polttoainetta enimmäkseen kupariksi ja vapauttaa valtavat määrät energiaa.

Jätteeksi reaktorista jää kuparin lisäksi myös nikkeliä, jolle käy prosessissa jotakin ennenkuulumatonta: nikkeli-58- ja nikkeli-60-isotoopeista tulee reaktion jälkeen nikkeli-62:ta, mikä vihjaa, että reaktorissa on välttämättä tapahduttava ydinreaktio, siis fuusio.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Toimitus

Author Toimitus

More posts by Toimitus

Leave a Reply

Read more:
Ilmatieteenlaitos kouluttaa toimittajia kirjoittamaan ”oikein” ilmastonmuutoksesta

Ilmatieteen laitos on järjestänyt toimittajille ilmastonmuutoskoulutusta vuosittain. Maaliskuussa 2014 järjestettiin jo yhdeksäs toimittajille tarkoitettu kurssi...

Kylmäfuusio toteutumassa? Kannettava voimala tulossa markkinoille

Italialaisen Anrea Rossin E-Cat hanke on kantamassa hedelmää, sillä yhtiö on alkanut ottaa ennakkotilauksia vastaan...

Close