Andrea Rossin kylmäfuusiolaite E-Cat läpäisi jälleen yhden testin

By 13.10.2014Energia

Tiedepiireissä huijarina pidetyn Andrea Rossin E-Cat-voimala tuottaa puolueettoman tutkimuksen mukaan kiistatta niin paljon energiaa, ettei sitä voida selittää perinteisillä kemiallisilla reaktioilla, kertoo ExtremeTech.

Ruotsalais-italialainen tutkimusryhmä on julkaissut raportin 32 vuorokauden mittaisesta kokeesta, jonka aikana E-Cat tuotti nettoenergiaa 1,5 megawattituntia. Rossi antoi tutkijoiden käydä läpi polttoaine ennen testiä ja testin jälkeen. Itse koneen toimintaan he eivät saaneet tutustua.

Polttoaineena on vetyä ja nikkeliä sekä lisäaineita, kuten litiumia. Reaktori muuntaa polttoainetta enimmäkseen kupariksi ja vapauttaa valtavat määrät energiaa.

Jätteeksi reaktorista jää kuparin lisäksi myös nikkeliä, jolle käy prosessissa jotakin ennenkuulumatonta: nikkeli-58- ja nikkeli-60-isotoopeista tulee reaktion jälkeen nikkeli-62:ta, mikä vihjaa, että reaktorissa on välttämättä tapahduttava ydinreaktio, siis fuusio.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Toimitus

Author Toimitus

More posts by Toimitus

Jätä kommentti

Lue lisää:
Onko satelliittivalvottu kilometrivero vain suuri harhautus?

Jorma Ollilan johtama työryhmä on antanut esityksensä autoverotuksen uudistamisesta Suomessa. He suosittelevat satelliittivalvottua, kilometripohjaista veroa...

Raamatussa mainitut Egyptin vitsaukset todistettu tieteellisesti

Raamatussa, 2. Mooseksen kirjassa, kerrotaan Egyptiä kohdanneista vitsauksista jotka Jumala lähetti koska faarao ei suostunut...

Sulje