Andrea Rossin kylmäfuusiolaite E-Cat läpäisi jälleen yhden testin

By 13.10.2014Energia

Tiedepiireissä huijarina pidetyn Andrea Rossin E-Cat-voimala tuottaa puolueettoman tutkimuksen mukaan kiistatta niin paljon energiaa, ettei sitä voida selittää perinteisillä kemiallisilla reaktioilla, kertoo ExtremeTech.

Ruotsalais-italialainen tutkimusryhmä on julkaissut raportin 32 vuorokauden mittaisesta kokeesta, jonka aikana E-Cat tuotti nettoenergiaa 1,5 megawattituntia. Rossi antoi tutkijoiden käydä läpi polttoaine ennen testiä ja testin jälkeen. Itse koneen toimintaan he eivät saaneet tutustua.

Polttoaineena on vetyä ja nikkeliä sekä lisäaineita, kuten litiumia. Reaktori muuntaa polttoainetta enimmäkseen kupariksi ja vapauttaa valtavat määrät energiaa.

Jätteeksi reaktorista jää kuparin lisäksi myös nikkeliä, jolle käy prosessissa jotakin ennenkuulumatonta: nikkeli-58- ja nikkeli-60-isotoopeista tulee reaktion jälkeen nikkeli-62:ta, mikä vihjaa, että reaktorissa on välttämättä tapahduttava ydinreaktio, siis fuusio.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Toimitus

Author Toimitus

More posts by Toimitus

Leave a Reply

Read more:
Sosiaalibisnes – voittoa huostaanotoilla

Sosiaali- ja terveyssektorimme on ajautumassa kasvavassa määrin yksityisiin käsiin. Esim. lastensuojelusta on kasvamassa valtava sosiaalibisnes,...

Vasemmistolaiset homoaktivistit hyökkäsivät kristittyjen kimppuun Saksassa

Homomyönteistä propagandaa halutaan syöttää pienille lapsille myös Saksassa. Valtiollinen koululaitos yritetään valjastaa osaksi (kulttuurimarxilaista vallankumousta?...

Close