Vihreää ympäristöpolitiikkaa – kotimainen energia alas, ulkomainen sisään

By 26.10.2013Politiikka

Jälleen uusi esimerkki Vihreän ympäristöpolitiikan tuloksista ja Vihreiden edustajien ammattitaidosta saatiin pari päivää sitten, kun huomattiin että tehdyillä ratkaisuilla oltiin lisätty saastuttamista.

Uusi Suomi kirjoittaa mm.  että hallituksen pyrkimys vähentää hiilidioksidipäästöjä turpeen veronkorotuksilla on osoittautunut mahalaskuksi sekä kotimaisen energiantuotannon että päästötavoitteiden kannalta.

Saastuttavan kivihiilen kulutus räjähti nousuun Suomessa tämän vuoden tammi-syyskuussa. Kivihiilen kulutus kasvoi alkuvuonna 47 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan. Syy on turpeen veronkorotus, sen sivuvaikutukset sekä kivihiilen maailmanmarkkinahinnan lasku.

Hallitus päätti vuonna 2011, että polttoturpeen vero nousee vuoden 2013 alussa kolme euroa megawattitunnilta. Vero nousi tammikuussa 1,9 eurosta 4,9 euroon megawattitunnilta. Korotuksella tavoiteltiin mm. hiilidioksidipäästöjen vähentämistä.

Tulos oli kuitenkin se että tuhansia työpaikkoja on menetetty ja Suomeen tuodaan kivihiiltä eikä kotimaista vaihtoehtoa – turvetta, kannata käyttää. Myöskään hiilidioksidipäästöt eivät vähentyneet, varsinkaan kokonaismittakaavassa.

Tästä kiitos Vihreiden politiikalle, joka on ällistyttävän epäpätevää. Jos sinä äänestit heitä, myös Sinä olet syyllinen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Toimitus

Author Toimitus

More posts by Toimitus

Leave a Reply

Read more:
Kylmäfuusio toteutumassa? Kannettava voimala tulossa markkinoille

Italialaisen Anrea Rossin E-Cat hanke on kantamassa hedelmää, sillä yhtiö on alkanut ottaa ennakkotilauksia vastaan...

Elämän synty ilman Luojaa on ongelmallista

Tutkijoiden mukaan elämän synty maapallolla on vaatinut hapettomat olosuhteet. Ei ole kuitenkaan mitään tieteellistä todistetta,...

Close