Viranomaiset ympäri maailmaa pyytävät Googlea sensuroimaan nettiä

By 22.12.2013Totalitarismi

Google on havainnut yhtiötä huolestuttavan trendin. Hallitukset ja viranomaiset ympäri maailmaa yrittävät poistaa tai saada Googlen peittelemään netistä poliittista sisältöä ja viranomaisten omaan toimintaan liittyvää materiaalia. Pyrkimykset sensuuriin ja tiedon saamisen rajoittamispyrkimykset ovat totalitaristisen hallinnon eräs tunnusmerkki, räikeänä esimerkkinä esim. Kiinan palomuuri.

Google on havainnut että mm. tuomarit pyytävät poistamaan heitä käsittelevää kriittistä aineistoa. Poliisiviranomaiset haluavat päästä eroon videoista tai blogeista, jotka paljastavat heidän toimintaansa. Paikallisviranomaiset eivät halua ihmisten löytävän tietoa heidän päätöksentekoprosesseistaan ja -motiiveistaan.

Esimerkkejä Googlen saamista pyynnöistä

Bolivia: Saimme lainsäädäntöelimeltä pyynnön poistaa blogikirjoituksen, jonka väitettiin rikkovan tekijänoikeuksia. Tarkistimme blogikirjoituksen, huomasimme sen sisältävän poliittisen puheen emmekä poistaneet sitä.

Ranska: Saimme lainvalvontaviranomaiselta pyynnön poistaa kuvia Google-kuvahausta, koska ne sisälsivät kuvia tuomioistuimen päätöksistä. Emme poistaneet kuvia ja pyysimme viranomaisia ottamaan yhteyttä suoraan verkkosivustojen omistajiin.

Brasilia: Saimme oikeuden määräyksen poistaa 220 blogikirjoitusta, joissa kritisoitiin pormestaria. Valitimme määräyksestä emmekä poistaneet kirjoituksia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Toimitus

Author Toimitus

More posts by Toimitus

Leave a Reply

Read more:
Vihreää ympäristöpolitiikkaa – kotimainen energia alas, ulkomainen sisään

Jälleen uusi esimerkki Vihreän ympäristöpolitiikan tuloksista ja Vihreiden edustajien ammattitaidosta saatiin pari päivää sitten, kun...

Turvapaikkakustannukset kymmenkertaistuneet – nyt 1,5 miljardia vuodessa

Turvapaikanhakijoiden aiheuttamat suorat kustannukset voivat nousta jopa 1,5 miljardiin euroon vuodessa. Kotouttamismenot ovat eräs kiistattomin...

Close