FBI murtaa vakoiluohjelmalla Tor-käyttäjien anonymiteetin?

FBIn eli Yhdysvaltain liittovaltion poliisin epäillään levittävän verkkosivujen kautta vakoiluohjelmaa joka jäljittää Tor-käyttäjiä, Wired raportoi.

Tor on apuohjelma, jonka avulla käyttäjä voi selailla tietoverkkoa anonyymisti eli ilman että hänestä tallennetaan käyttäjän paljastavia seurantatietoja.

Haittaohjelma löytyi sunnuntaina, kun useat Freedom Hostingilla olevat nettisivut saastutettiin sillä. Haittaohjelma oli suunniteltu tartuttamaan nimenomaan Tor-selaimia käyttävien tietokoneet. Haittaohjelma ei tartuta käyttäjän koneeseen takaoviohjelmia, viruksia tms. vaan se identifioi käyttäjän mm. MAC-osoitteella ja murretun websivun sarjanumerolla ja lähettää tiedot etätietokoneelle.

Etätietokone, joka vastaanottaa haittaohjelman tiedot, on osoitteessa jota ei virallisesti hallitse kukaan. Tämä on ensimmäinen kerta, kun jo aiemmin huhutusta FBIn vakoiluohjelmasta on saatu lähdekoodi talteen ja julkiseen tarkasteluun.

Iso kysymys onkin, alkavatko virustorjuntaohjelmat nyt varoittaa tästä vakoiluohjelmasta vai eivät?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Read more:
EU esittää – ilmiantonappi nettiselaimiin

EU on tuomassa jälleen uudistusta valtavan turvattomille liittovaltion kansalaisille. Ehdotuksen mukaan nettiselaimissa pitäisi olla oma...

Ruotsalaispiispa haluaisi poistaa kristilliset symbolit kirkosta

Ruotsalainen piispa Eva Brunne haluaisi poistaa kristilliset symbolit Merimieskirkosta, jotta muiden uskontojen tunnustajat voisivat tulla...

Close