FBI murtaa vakoiluohjelmalla Tor-käyttäjien anonymiteetin?

FBIn eli Yhdysvaltain liittovaltion poliisin epäillään levittävän verkkosivujen kautta vakoiluohjelmaa joka jäljittää Tor-käyttäjiä, Wired raportoi.

Tor on apuohjelma, jonka avulla käyttäjä voi selailla tietoverkkoa anonyymisti eli ilman että hänestä tallennetaan käyttäjän paljastavia seurantatietoja.

Haittaohjelma löytyi sunnuntaina, kun useat Freedom Hostingilla olevat nettisivut saastutettiin sillä. Haittaohjelma oli suunniteltu tartuttamaan nimenomaan Tor-selaimia käyttävien tietokoneet. Haittaohjelma ei tartuta käyttäjän koneeseen takaoviohjelmia, viruksia tms. vaan se identifioi käyttäjän mm. MAC-osoitteella ja murretun websivun sarjanumerolla ja lähettää tiedot etätietokoneelle.

Etätietokone, joka vastaanottaa haittaohjelman tiedot, on osoitteessa jota ei virallisesti hallitse kukaan. Tämä on ensimmäinen kerta, kun jo aiemmin huhutusta FBIn vakoiluohjelmasta on saatu lähdekoodi talteen ja julkiseen tarkasteluun.

Iso kysymys onkin, alkavatko virustorjuntaohjelmat nyt varoittaa tästä vakoiluohjelmasta vai eivät?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Read more:
NSA ei pysty jäljittämään TOR-verkon käyttäjiä

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden virasto NSA on yrittänyt usein tavoin murtaa anonymisoivan Tor-verkon salaukset. Parhaaksi keinoksi...

Kaikki sodat ovat pankkiirien sotia

Tämä on Michael Riveron huippusuosioon nousseen artikkelin ”All wars are bankers wars” pohjalta tehty video....

Close