FBI murtaa vakoiluohjelmalla Tor-käyttäjien anonymiteetin?

FBIn eli Yhdysvaltain liittovaltion poliisin epäillään levittävän verkkosivujen kautta vakoiluohjelmaa joka jäljittää Tor-käyttäjiä, Wired raportoi.

Tor on apuohjelma, jonka avulla käyttäjä voi selailla tietoverkkoa anonyymisti eli ilman että hänestä tallennetaan käyttäjän paljastavia seurantatietoja.

Haittaohjelma löytyi sunnuntaina, kun useat Freedom Hostingilla olevat nettisivut saastutettiin sillä. Haittaohjelma oli suunniteltu tartuttamaan nimenomaan Tor-selaimia käyttävien tietokoneet. Haittaohjelma ei tartuta käyttäjän koneeseen takaoviohjelmia, viruksia tms. vaan se identifioi käyttäjän mm. MAC-osoitteella ja murretun websivun sarjanumerolla ja lähettää tiedot etätietokoneelle.

Etätietokone, joka vastaanottaa haittaohjelman tiedot, on osoitteessa jota ei virallisesti hallitse kukaan. Tämä on ensimmäinen kerta, kun jo aiemmin huhutusta FBIn vakoiluohjelmasta on saatu lähdekoodi talteen ja julkiseen tarkasteluun.

Iso kysymys onkin, alkavatko virustorjuntaohjelmat nyt varoittaa tästä vakoiluohjelmasta vai eivät?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Read more:
Brittipsykologit: mielenterveysongelmien syyt eivät ole biologisia

Brittipsykologit antoivat lausunnon joka räjäytti välittömästi raivoisan myrskyn brittien psykiatripiireissä ja luultavasti nostattaa kulmia ainakin...

Lapin koivut todistavat ilmaston lämpenemistä vastaan

Nykyään alarmistit ja lehdistö puhuvat ilmastonmuutoksesta, aikaisempi ilmaston lämpeneminen on kuin yhteisellä sopimuksella jätetty pois....

Close