Teletietojen tallennuslaki on laiton – entä sormenjälkirekisteri?

EU-tuomioistuin antoi tänään päätöksen, jossa kallis ja turha teletietojen tallennusdirektiivi todetaan ihmisoikeuksien vastaiseksi ja mitätöidään.

Vuonna 2006 annettu direktiivi velvoittaa tele- ja nettioperaattorit tallentamaan tiedot kaikkien käyttäjien sähköisestä liikenteestä vähintään puolen vuoden ajan. Tiedot ovat viranomaisten käytössä rikosten torjunnassa ja tutkinnassa. Direktiivin säätäminen liittyi erityisesti terrorismirikosten torjuntaan. Suomessa säädettiin direktiivin perusteella laki, joka velvoittaa säilyttämään tiedot vuoden ajan.

Suomessakin on tallennettu jo useiden vuosien ajan viranomaiskäyttöä varten tiedot ihmisten puheluista, tekstiviesteistä ja sähköpostiviesteistä eli kuka on soittanut tai lähettänyt viestin kellekin ja milloin.

Toimitus kuitenkin ihmettelee miten Suomessa voi olla voimassa käsittämätön orwellilainen sormenjälkirekisteri passinhakijoille, johon tallennetaan KAIKKIEN kansalaisten sormenjäljet ja biotunnistetiedot – ihan vain varmuuden vuoksi. EIKÖ SE loukkaa ihmisoikeuksia ja yksityisyyttä, kun teletietojen tallennus (nyt virallisestikin todetusti) loukkaa?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Toimitus

Author Toimitus

More posts by Toimitus

Leave a Reply

Read more:
Viranomaiset ympäri maailmaa pyytävät Googlea sensuroimaan nettiä

Google on havainnut yhtiötä huolestuttavan trendin. Hallitukset ja viranomaiset ympäri maailmaa yrittävät poistaa tai saada Googlen peittelemään...

Ilmastonmuutos, vihreät verot ja läski valtio

Suomessa on Kokoomuksen, Keskustan, Sdp:n ja Vihreiden hallitusvastuussa ollessa saatu mm. energian hinta nousemaan jopa...

Close