Poliisivaltio Britannia haluaa kieltää salatut viestit

By 10.7.2015Totalitarismi

Iso-Britannia saattaa kieltää salattujen pikaviestijärjestelmien käytön kansalaisiltaan vielä tänä vuonna. Uusi laki tarkoittaisi sitä, että esimerkiksi WhatsApp, Google, Facebook ja Apple joutuisivat luovuttamaan käyttäjien lähettämiä viestejä valtion tiedustelupalveluille. Jos yhtiöt kieltäytyisivät, salattujen pikaviestijärjestelmien käyttö voitaisiin estää. Tosin mainittakoon että Facebookin ja Googlen tietoihin viranomaisilla on jo pääsy, ainakin Snowdenin paljastusten mukaan.

Pääministeri David Cameron haluaa, että viranomaisilla on pääsy järjestelmiin ja niiden sisältöön maan turvallisuuden vuoksi. Asia nousi esiin alun perin tämän vuoden alussa, kun Pariisissa tapahtui Charlie Hebdo -terrori-isku.

Haluammeko me sallia maassamme kommunikaation muodon, jota emme voi lukea? Vastaus siihen on ei

Cameron sanoi silloin. Aikomus on herättänyt närkästystä niin yhtiöiden kuin pikaviestijärjestelmien käyttäjien keskuudessa ja yksilön yksityisyydensuojasta on oltu huolissaan laajasti.

Aikooko Cameron kieltää myös muunlaisen kryptauksen kuten PGP-sähköpostit jne., ei ole tiedossa.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Toimitus

Author Toimitus

More posts by Toimitus

Leave a Reply

Read more:
Kristitty amerikkalaismies pidätettiin Lontoossa ”homofobisesta puheesta”

Tony Miano, amerikkalainen eläkkeellä oleva sheriffi, pidätettiin Lontoossa - Englannissa, hänen saarnattuaan seksuaalista moraalittomuutta vastaan....

SDP esittää kotiopetusta luvanvaraiseksi

Sdp:n aloitteessa 19.4.2012 esitetään, että "lapsen sivistyksellisten oikeuksien toteutumisen turvaamiseksi kotiopetus muutettaisiin luvanvaraiseksi". Kotiopetus on...

Close