Kehitysavussa miljoonien väärinkäytökset

Suomalaisten verorahoja paloi Mosambikissa paikallisten johtajien henkilökohtaisiin menoihin. Ulkoministeriön kehitysyhteistyöhankkeissa on tehty viime vuosina havaintoja lähes kahden miljoonan euron väärinkäytöksistä ja väärinkäytösepäilyistä.

Vuonna 2013 havaittiin väärinkäytösepäilyjä ulkoministeriön kahdenvälisessä kehitysyhteistyössä yli 700000 euron verran. Kaikkiin väärinkäytösepäilyihin liittyviä summia ei osata vielä edes arvioida. Joihinkin tapauksista liittyy lain rikkomista ja korruptiota. Rahoista osa on saatu perittyä takaisin.

Yli 800000 euroa suomalaisten veronmaksajien rahaa on käytetty väärin surullisenkuulussa Mosambikin metsäprojektissa, Sunafopissa, jonka tukemisen Suomen ulkoministeriö lopetti vuonna 2012.

Suomalaisten rahoja käytettiin Mosambikin hankkeen nimissä muun muassa krokotiilijahtiin ja Brasilian-matkaan, vaikkeivät ne kuuluneet hankeohjelmaan. Mosambikin keskushallinnon edustajan käyttöön oli ostettu hankkeen varoilla auto ilman valtuutusta ja useisiin hankkeeseen liittymättömiin autoihin ostettiin bensaa ja tehtiin korjaustöitä hankkeen varoilla.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Toimitus

Author Toimitus

More posts by Toimitus

Leave a Reply

Read more:
Teini-ikäinen poika tapettiin islamin loukkaamisesta

Iltalehti kertoo: Kun 14-vuotiasta poikaa pyydettiin Syyrian Aleppo-kaupungissa tuomaan hänen asiakkaalleen kahvia, kieltäytyi poika, sanoen...

USA:n teleoperaattoreille lupa tappaa epämiellyttävät palvelut, kuten kilpailijat

Nykymuotoinen internet on vaarassa hävitä amerikkalaisen vetoomustuomioistuimen vuoksi. Vetoomusoikeus kumosi viestintäkomission määräyksen, johon netin neutraliteetti...

Close