Heidi Hautala teetti pimeää työtä

Aluksi Hautala kiistää (summan)

Hautala myöntää Iltalehdelle, että hän maksoi kotinsa oviremontin vuonna 2009 tekijälle suoraan käteen. Hautalan oman muistikuvan mukaan lasku oli korkeintaan sata euroa.

600 euroa? Ei varmasti ole voinut olla näin. Ei missään nimessä. Kyse oli enemminkin kympeistä, korkeintaan satasesta, Hautala sanoo Iltalehdelle

Kohun paisuessa Hautalan muisti paranee

Kun kohu asiasta leviää, myös Hautalan tarina alkaa elää. Heidi Hautala myöntää maksaneensa pimeästi yhden oviremontin ja siivouksen, joka tapahtui hänen miesystävänsä kodissa. Heidi Hautalan epäselvän oviremontin ja kotisiivouksen taustalla on käräjäjuttu, jossa hän ja hänen miesystävänsä ovat osallisena. Remonttia tehtiin jo useampi vuosi sitten, vuonna 2009.

Kuitin saa aina pyytämällä, tai sitten kyseessä on pimeä työ. Hautala ei remontistaan kuittia pyytänyt. Poliitikon tehtäviin kuuluu tietää, semminkin kun kotitalousvähennys on ollut käytössä vuosia.

Heidi Hautala harmaan talouden torjujana?

Hautala on tehnyt vakavan karhunpalveluksen harmaan talouden torjunnalle, sillä hän on hallituksen harmaan talouden ministerityöryhmän jäsen. Miksi kansan pitäisi suhtautua vakavasti harmaan talouden torjuntaan, jos huippupoliitikko surutta maksaa työsuorituksista pimeästi?

Laskelmien mukaan valtio menettää 4-6 miljardin euron tulot harmaan talouden ja talousrikollisuuden takia. On siis kyse todella merkittävistä summista.

Hautala itse on sanonut.

Hurskastelija?

Kehitysministeri Heidi Hautala kritisoi vuonna 2007 kovin sanoin silloisen oikeusministeri Leena Luhtasen vaalirahoitusepäselvyyksiä. Luhtasen kunnallisvaalikampanjassa oli kahta ja puolta vuotta aiemmin maksettu osa graafikkoyrittäjän laskusta käteisellä pöydän alta ilman arvonlisäveroa.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Heidi Hautala ripitti Iltalehdessä Luhtasta kovin sanoin:

– Leena Luhtasen olisi pitänyt myöntää, että hän on toiminut väärin. Hänen on korkea aika myöntää teot eikä selitellä, Hautala ripitti.

– Jos on ajateltu, että siirretään rahaa yksityiselle henkilölle, niin silloin nimenomaan työn teettäjä on vastuussa veroista ja eläkkeistä. Luhtanen reagoi asiaan niin kuin hän ei lainkaan tietäisi näistä lakipykälistä, Hautala äimisteli.

Inhimillinen erehdys?

Kehitysministeri Heidi Hautala haluaa jatkaa harmaan talouden ministeriryhmässä, mikäli se sallitaan hänelle. Ministeri pyysi torstaina anteeksi, että oli teettänyt pimeää siivous- ja remonttityötä

Heidi Hautala on ministeri, kansanedustajan taustalla Europarlamenttia myöten ja ihmisoikeuksien puolestapuhuja.  Hautala vastustaa lapsityövoiman käyttöä kaukomailla. Hänen pitäisi kerta kaikkiaan ymmärtää, että pimeän palkan maksaminen Hautalan yhteiskunnalisessa asemassa olevalta on aivan sopimatonta. Itse asiassa, törkeää, ei mikään inhimillinen edehdys.

Niklas Herlin Uudessa Suomessa

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Toimitus

Author Toimitus

More posts by Toimitus

Leave a Reply

Read more:
Ilmatieteenlaitos kouluttaa toimittajia kirjoittamaan ”oikein” ilmastonmuutoksesta

Ilmatieteen laitos on järjestänyt toimittajille ilmastonmuutoskoulutusta vuosittain. Maaliskuussa 2014 järjestettiin jo yhdeksäs toimittajille tarkoitettu kurssi...

Mobiilipelit ja adrenaliini (Kaupallinen yhteistyö)

Ihmiset hakevat hyviä kokemuksia ja tuntemuksia eri asioista. Ihmisten vapaa-ajasta käydään todella kovaa kamppailua ja...

Close