Jyrki Katainen ja väärennetyt valtakirjat

By 26.4.2012Politiikka

Suomen poliittisesta kulttuurista ja valtamedian hampaattomuudesta kertoo Jyrki Kataisen poliittisen uran alkuvaiheessa tapahtunut asiakirjojen väärennös, jonka sanotaan nostaneen hänet Pohjois-Savon Kokoomus ry:n puheenjohtajaksi ja sitä kautta valtakunnan politiikkaan ja aina ministeriksi asti.

Väärennetyillä valtakirjoilla puheenjohtajaksi

Taustalla asiassa on Kokoomuksen piirijärjestöjen vuoden 1999 valtakirjat, joissa kannatettiin Jyrki Kataisen ehdokkuutta puheenjohtajaksi:

– Pielaveden Kokoomuksen Nuoret ry:n kokous 30.10.1999
– Siilinjärven Kokoomuksen Nuoret ry:n kokous 9.10.1999
– Varkauden Kokoomus Nuoret r:n kokous 30.10.1999

Todetun väärennysepäilyn mukaan edellä mainittujen yhdistysten kokouksia ei oltu pidetty, eikä Pielaveden Kokoomuksen Nuoret ry ollut edes yhdistysrekisterissä. Koska Siilinjärven Kokoomuksen Nuoret ry ei ollut toimiva yhdistys, ei mitään kokousta pidetty. Väärennetyn pöytäkirjanotteen olivat tarkastaneet Juho Romakkaniemi ja Jukka Liukkonen.

Juho Romakkaniemi oli Jyrki Kataisen erityisavustaja valtiovarainministeriössä ja toimii nykyisin pääministerin erityisavustaja EU-asioissa. Jukka Liukkonen on ollut Kataisen erityisavustaja. Väitetään, ettei Jyrki Kataista olisi valittu puheenjohtajaksi, jos kokouksessa olisi tiedetty esitettyjen valtakirjojen olleen väärennöksiä.

Rikosilmoitus väärennöksistä

Asiasta nostettiin rikosilmoitus, jolla oli kolme asianomistajaa sekä Pohjois-Savon Kokoomus Ry. Epäiltyinä kuultiin kuutta henkilöä, mutta ei itseään Jyrki Kataista. Myös Valtakunnansyyttäjänvirasto tutki asiaa, totesi rikoksen tapahtuneen, mutta jätti siitä syyttämättä. Todetusti syyttäjä jätti kaksi väärennöstä kolmesta käsittelemättä kokonaan. Syy tälle ”yhteen kolmen sijasta” keskittyneelle tutkinnalle ei ole tiedossa.

Ainoastaan Siilinjärven Kokoomuksen Nuoret ry:n väärennös oli käsittelyssä. Muut epäilykset sivuutettiin, vaikka Pielavedellä koko yhdistystä ei ollut edes olemassa.

Lievästi saa väärentää, ei edes sakkoja

Päätöksen syyttämättä jättämisestä on tehnyt valtakunnansyyttäjä Pekka Koponen, jonka mukaan kyseessä oli ainoastaan lievä väärennös, joka olisi johtanut ainoastaan sakkorangaistukseen.

Peruste pienestä hyödystä tuntuu kiistatta erikoiselta, sillä hyöty kyseisestä rikoksesta on ollut Jyrki Kataisen virkauran kannalta jatkuva.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Toimitus

Author Toimitus

More posts by Toimitus

Leave a Reply

Read more:
FBI murtaa vakoiluohjelmalla Tor-käyttäjien anonymiteetin?

FBIn eli Yhdysvaltain liittovaltion poliisin epäillään levittävän verkkosivujen kautta vakoiluohjelmaa joka jäljittää Tor-käyttäjiä, Wired raportoi....

Gmailia ei ole tarkoitettu yksityisviesteihin

Ilta-Sanomien mukaan internetyhtiö Google on myöntänyt avoimesti, että ihmisten sähköpostiviestit eivät ole sen mielestä yksityisiä....

Close