Tämän takia ilmastonmuutosuskonto on vaarallista

Ilmatieteen laitoksen Kuopion yksikössä etsitään keinoja hidastaa ilmastonmuutosta.

Ilmatietieteen laitoksen Kuopion yksikkö on saanut tietokonemallinnuksissaan viitteitä, että avaruuteen asetettavia peilejä parempi tekniikka olisi pienhiukkasten sumuttaminen 20 kilometrin korkeuteen. Nekin heijastavat auringonsäteitä takaisin avaruuteen ja vieläpä kohtuullisemmin kustannuksin kuin peilimalli.

Avaruuteen asetettavia peilejä? Hmm…tässä taistelussa ei säästellä (vero)varoja. Akatemiatutkija Hannele Korhonen:

Näen ilmastonmuokkauksen viimeisenä oljenkortena, jos ilmastonmuutos etenee nopeasti ja aiheuttaa suurta inhimillistä kärsimystä. Emme tiedä, onko ilmastonmuokkauksen tarve edessä esimerkiksi 50 vuoden kuluttua vai myöhemmin.

Tutkijat pohtivat myös pilvien valkaisua.

–  Ilmakehän hiukkaspitoisuuksia voisi keinotekoisesti lisätä esimerkiksi sumuttamalla merisuolahiukkasia ilmakehään. Tätä on kuviteltu tehtäväksi merellä kulkevalta miehittämättömältä alukselta.

– Hiukkasten ympärille muodostuisi aiempaa enemmän pilvipisaroita. Seurauksena kasvaisi pilvien kyky heijastaa auringonvaloa.

Minähän en ole mikään tiedemies, mutta olen kuullut huhuja että pilvet myös estävät lämmön karkaamista avaruuteen? Varsinkin kylminä talvina (niitä tosiaan on edelleen) sen huomaa erityisen hyvin.

Ja kun ajatellaan mitä eräässä tutkimuksessa sanottiin:

Lentokoneiden tuottamat suihkuvanat (tiivistymät) yhtenä tavallisena päivänä saattavat lämmittää planeettaa enemmän kuin kaikkien maailman lentokoneiden tuottama hiilidioksidi viimeisen sadan vuoden aikana.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Toimitus

Author Toimitus

More posts by Toimitus

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Read more:
Ruotsalaispiispa haluaisi poistaa kristilliset symbolit kirkosta

Ruotsalainen piispa Eva Brunne haluaisi poistaa kristilliset symbolit Merimieskirkosta, jotta muiden uskontojen tunnustajat voisivat tulla...

Sähkölukot yleistyvät, murtautuminen helpottuu

Talouselämä kertoo että Wienissä kaupungin vuokrataloissa perinteisistä avaimista rfid-avainkortteihin siirtyminen avasi rötöstelijöille uusia mahdollisuuksia. Tietoturvatutkija...

Close